Bitcoin

PlanB: ‘Bitcoin prijs na halving benadert bull run 2017’

Plan B, een bekende analist, verklaarde in een recente tweet dat de Bitcoin hetzelfde prijsniveau heeft bereikt als twintig dagen voordat het zijn vorige all-time bereikte van $20.000 in 2017.


Bitcoin zal binnen 12 tot 18 maanden $20K bereiken

Bitcoin heeft zich in de afgelopen weken/maanden vrij saai en richtingloos gedragen. De prijs lag de afgelopen weken in het bereik van $8.800 en $9.300. Dat is een bereik dat volgens experts binnen de consolidatiezone van de munt valt.

Een doorbraak van BTC onder dit niveau zou dan ook niet goed zijn voor de cryptomarkt. Het zou dan alle altcoins mee naar beneden trekken. Aan de andere kant zou het zeer positief zijn als Bitcoin naar boven zou uitbreken. Dan zullen ook alle altcoins mee profiteren.

Plan B vroeg zijn 116.000 volgers in een tweet hoe snel ze dachten dat Bitcoin een nieuw all-time high zou bereiken. Op dit moment heeft de tweet 13.000 reacties ontvangen. 70% denkt dat Bitcoin binnen de komende 12 tot 18 maanden een nieuw all-time high van $20.000 zal bereiken.

PlanB vertelt dat zijn prijsvoorspelling de waarheid benadert omdat hij kijkt naar de vorige keren dat er een Bitcoin halving is geweest. Hij vertelt dat de marktcondities zich lijken te herhalen en de Bitcoin koers spoedig flink kan gaan stijgen. Een andere analist, genaamd Durden, vertelt dat het fascinerend is om te zien hoe de prijs sinds de laatste halving is gestegen. Echter vertelt hij dat hij verwacht dat het zeker nog een jaar zal duren voordat er een nieuwe bull run plaats zal vinden.


Bitcoin difficulty and hash rate stijgt

De devaluatie van fiat-valuta’s in combinatie met wereldwijde economische problemen door de pandemie zou Bitcoin naar zijn volgende bull run kunnen brengen. Het is wel belangrijk om te vermelden dat een kleinere geldcirculatie zou leiden tot minder investeringen. Deze zouden de cyclus waarschijnlijk verder kunnen verlengen.

Desalniettemin bereiken de fundamentele statistieken van Bitcoin netwerken nieuwe hoogtepunten. Onlangs is de hash rate van het BTC-netwerk sinds half mei teruggekeerd naar zijn all-time high van 135 EH/s.

Hoge hash rates naast een toename van tien procent in mining difficulty zouden de munt naar zijn nieuwe all-time high kunnen lanceren.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen