Altcoin

Polkadot haalt XRP in en is nu 4e grootste cryptocurrency

Polkadot heeft vandaag Ripple’s XRP token ingehaald en is nu de op 3 na grootste cryptocurrency ter wereld. De DOT-token wordt nu verhandeld voor $16,61, na een stijging van meer dan 60% de afgelopen week.


Polkedot is nu 4e grootste cryptomunt

Nog maar twee dagen geleden bereikte Polkadot een totale marktkapitalisatie van $10 miljard. Nu, volgens gegevens van CoinMarketCap, is het bijna $15 miljard waard. Met deze enorme prijsstijging heeft DOT de XRP token van Ripple ingehaald. Dat betekent dat Polkadot momenteel de vierde grootste cryptocurrency ter wereld is. Alleen Bitcoin ($701 miljard), Ethereum ($139 miljard) en Tether ($24 miljard) zijn meer waard.

Polkadot is nu de 4e grootste cryptocurrency – Bron: CoinMarketCap

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Wat is Polkadot?

Polkadot is een interoperabiliteitsprotocol voor het verbinden van meerdere blockchains. De DOT-tokens worden zowel gebruikt om te stemmen over bestuurskwesties als voor het creëren van “parachains”.

Polkadot is gemaakt door Parity Technologies, dat geleid wordt door Gavin Wood en Jutta Steiner. Vanaf eind 2019 begonnen de twee zich volledig te focussen op Polkadot.


De problemen van Ripple

Terwijl het Polkadot-platform dus razendsnel groeit, heeft Ripple het zwaar. In december 2020 heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs, de CEO Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Chris Larsen. Volgens de SEC is XRP een security en die is volgens de toezichthouder zonder toestemming verkocht.

Sinds de aankondiging van de SEC heeft Ripple heel veel slecht nieuwsberichten gekregen. Zo zijn grote handelsplatforms zoals Coinbase en Blockchain.com gestopt met het aanbieden van XRP handel. Daar kwam deze week bij dat vermogensbeheerder Grayscale zijn XRP trust heeft ontbonden en ook Kraken kondigde aan dat het de handel op 29 januari stop zal zetten. De prijs van XRP is de afgelopen zeven dagen met meer dan 9% gedaald. Het handelt nu voor minder dan $0,30.