Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Populaire handelaar waarschuwt voor koersdaling van Bitcoin na stijging van 25 procent

De populaire handelaar Justin Bennett waarschuwt in een nieuwe blogpost voor een koersdaling van Bitcoin na de rally van de afgelopen twee weken die de koers met 25 procent optilde. Mensen die laat instapten in de rally kunnen er volgens Bennett weleens berooid van afkomen.

“Als dat zo is, dan kan een terugval richting de 28.000 dollar de late instappers pijn doen”, aldus Bennett.

Belangrijke weerstand

Het hele verhaal van Bennett zou niet opgaan als de digitale munt erin slaagt om de koers van 31.000 dollar te doorkruisen. Dat blijkt op dit moment nog een grote weerstand voor de digitale munt.

Op het moment van schrijven tikt de koers binnen op 30.350 dollar en zitten we nog redelijk ver van die koers van 31.000 dollar vandaan.

BTC crash

Wat dat betreft hebben de bulls nog wat werk te doen om de bearish-voorspelling van Bennett van tafel te vegen. “Een duurzame doorbraak van de 31.000 dollar zou suggereren dat de bulls in controle blijven en dan komt de 32.500 dollar in zicht voor Bitcoin”, zo gaat de analist verder.

De dominantie van Tether

Verder heeft Bennett de dominantie van Tether in het oog. Mocht het de stablecoin lukken om zijn dominantie van de markt te vergroten van de huidige 7,3 naar 8 of 10 procent, dan zorgt dat volgens hem per definitie voor een terugval van Bitcoin.

Meestal gaan de twee hand in hand. Mensen stappen over het algemeen uit Bitcoin in Tether, omdat ze de stablecoin gebruiken als een relatief veilige haven op de momenten dat Bitcoin het moeilijk heeft.

Vooralsnog is het echter allemaal speculatie en zijn er voor zowel de bulls als de bears goede argumenten te maken. De bears hebben de macro-economische omstandigheden en de bulls zetten daar de BlackRock ETF en de Bitcoin Halving tegenover.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoins kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen