Regulatie

President centrale bank Brazilië ondersteunt eventuele cryptoregulering

De president van de Braziliaanse centrale bank, Roberto Campos Neto, deelde zijn mening over transparante betalingsnetwerken, het centrale bank digitale valuta (CBDC)-project van het land en cryptoregulering in een online evenement dat werd georganiseerd door de Council of the America.


Opnemen van cryptocurrencies in regelgevingslandschap

De president van de Braziliaanse centrale bank is sinds 2019 actief. Sindsdien is hij ook al openbaar voorstander van de crypto-ruimte, iets wat toch opvallend is in de traditionele bankenwereld. Zijn zeer progressieve beleidsvorming is een aanmoediging geweest voor veel investeerders en organisaties. Naar verluidt gaat hij ambitieus te werk om de Braziliaanse financiële infrastructuur te moderniseren. De crypto-ruimte is hier onderdeel van.

Tijdens het interview noemde Campos Neto verschillende lopende discussies met de Braziliaanse SEC over hoe cryptocurrencies in het regelgevingslandschap van Brazilië kunnen worden opgenomen. Hiermee zet Brazilië een belangrijke stap in de officiële erkenning van cryptocurrencies in het land.


Brazilië en cryptocurrencies in de afgelopen jaren

Over de afgelopen jaren is Brazilië vaker in het nieuws gekomen over verschillende onderwerpen, waaronder een door de overheid ondersteund digitaal betalingsinitiatief met de naam ‘Pix’. Inmiddels heeft dit betalingsinitiatief al meer dan 96 miljoen gebruikers, een vertegenwoordiging van ongeveer 45% in het land.

Afgelopen week is tevens een nieuw Exchange-Traded Fund (ETF) genaamd ‘BITH11’ in Brazilië gelanceerd, van de beleggingsonderneming Hashdex Asset Management. Dit is naar verluidt de eerste eco-centrische Bitcoin ETF van het land, met doelstellingen om elk jaar 0,15% van zijn liquide activa in koolstofkredieten en eco-tech bij te dragen.

Het is op dit moment nog niet precies bekend hoe een eventuele regulatie er in Brazilië uit gaat zien. In onderstaande video is het gesprek met de president van de centrale bank te zien.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk