Bitcoin

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander

Met alle tumult rondom Joe Biden, Kamala Harris en Donald Trump zou je bijna vergeten dat er nog een andere presidentskandidaat in de race is: de onafhankelijke Robert F. Kennedy Jr.

Hoewel zijn kans om president te worden klein is, staat hij bekend als een groot voorstander van Bitcoin (BTC). Dit benadrukte hij onlangs tijdens de jaarlijkse Bitcoin-conferentie in Nashville.

De uitspraken van Kennedy Jr.

“Ik ben een grote voorstander van Bitcoin. Het grootste deel van mijn vermogen zit in Bitcoin,” verklaarde Kennedy Jr. tijdens zijn campagne. Hoewel hij weinig kans maakt op het presidentschap, wint hij hiermee aan populariteit onder cryptobezitters.

De libertaire Kennedy Jr. uitte ook scherpe kritiek op de Amerikaanse Federal Reserve, die hij beschuldigde van het beschermen van bankiers in plaats van het volk.

“De relatie tussen het Congres en de Fed is zowel parasitair voor ons land als symbiotisch. De Fed is geen publieke instelling; de beslissers worden aangesteld door de bankensector.”

Bekend om zijn controversiële uitspraken, sprak Kennedy Jr. ook over de Covid-pandemie en de lockdowns.

“De lockdowns sloten alle kleine bedrijven in dit land, die we zouden moeten koesteren, en hielden de Walmarts, Amazons, Facebook, de olie-industrie, de verwerkte voedingsmiddelenindustrie en agrarische bedrijven open. Zij bloeiden allemaal tijdens die periode,” zei hij.

Crypto en Amerikaanse politiek

Hoewel hij soms als ‘complotdenker’ wordt bestempeld, spreken zijn uitspraken de wat vrijer denkenden aan. Kennedy Jr. gelooft dat hij als president enkele structurele problemen zou aanpakken, waarbij crypto een belangrijke rol speelt. Eerder dit jaar benadrukte hij het belang van crypto en blockchain-technologie:

“Wij hebben soevereiniteit nodig over onze eigen portefeuilles, transactievrijheid en een transparante valuta. We moeten ervoor zorgen dat Amerika het centrum blijft van blockchain-technologie.”

Naast Kennedy Jr. zal ook Donald Trump een toespraak houden tijdens de Bitcoin Conferentie. Trump, die enkele jaren geleden nog kritisch was over crypto en het ‘flauwekul’ en ‘gebakken lucht’ noemde, is inmiddels voorstander geworden van deze technologie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Blockstream haalt $210 miljoen op: Kan dit de schaalbaarheid van Bitcoin verbeteren?
Crypto analist: Alle signalen staan op ‘Mega-Groen’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk