Bitcoin

Pro-Bitcoin Senator Lummis met voorstel voor nieuwe regulator voor cryptocurrency

Senator Cynthia Lummis, een voorstander van Bitcoin, is van plan een wetsvoorstel in te dienen om toezichthouders richtlijnen te geven over cryptocurrency.


Creatie van nieuw regelgevend orgaan voor crypto-zaken

Senator Cynthia Lummis, lid van de Senate Banking Committee en een van de slechts twee zittende senatoren die Bitcoin in haar portefeuille heeft, is van plan een wetsvoorstel in te dienen. Het voorstel zou het wetgevende en regelgevende landschap voor crypto drastisch veranderen. Een rapport van Bloomberg schreef dit vandaag.

Volgens het rapport zou het wetsvoorstel een nieuw regelgevend orgaan creëren om crypto-zaken te behandelen. Het zou gezamenlijk onder toezicht staan van de SEC en de Commodity Futures Trading Commission.

Het wetsvoorstel zal naar verluidt ook vaststellen hoe verschillende soorten crypto-activa worden geclassificeerd voor regelgevende doeleinden, crypto-belastingregels codificeren, regelgeving schetsen voor stablecoin-aanbieders, en consumentenbeschermingen bevatten. Senator Lummis, een voorstander van Bitcoin, zei het volgende:

“Ik ben optimistisch dat we uiteindelijk een akkoord zullen bereiken over een juridisch kader voor digitale activa dat veel van de al lang bestaande problemen oplost. Dit geldt voor regelgevende jurisdictie, marktintegriteit, zelfregulerende organistaies en stablecoins.”

Crypto-regelgeving bevindt zich op een kruispunt, met de industrie, het Congres en regelgevers die allemaal zeggen dat de industrie moet worden gereguleerd. De partijen zijn het er niet helemaal over eens hoe of door wie. SEC-voorzitter Gary Gensler heeft geprobeerd om het toezicht op cryptomarkten onder zijn agentschap te consolideren. Hij heeft gewezen op het feit dat veel activa die op cryptobeurzen worden genoteerd, waarschijnlijk kunnen worden geclassificeerd als effecten. Dit verhandelbare financiële instrumenten zoals aandelen en obligaties. Ondertussen heeft CFTC-voorzitter Rostin Behnam erop aangedrongen dat zijn agentschap meer jurisdictie krijgt. Hij houdt van oudsher toezicht houdt op derivatenproducten zoals Bitcoin-futures.


Geen alternatief voor het banksysteem

Het wetsvoorstel van Lummis is niet helemaal een schot in het duister. Het kan wellicht het beste worden beschouwd als een beginpunt voor wetgeving in plaats van een voldongen feit. Senator Pat Toomey (R-PA) is het belangrijkste Republikeinse lid van de Senaatscommissie voor het bankwezen. Hij is de enige andere senator die Bitcoin heeft. Hier zal het wetsvoorstel waarschijnlijk ter overweging worden ingediend.

De commissie, die wordt voorgezeten door Senator Sherrod Brown (D-OH), heeft veel belangstelling voor het onderwerp getoond. Eerder deze maand heeft zij een hoorzitting gehouden onder de titel “Stablecoins: Hoe werken ze, hoe worden ze gebruikt, en wat zijn hun risico’s?” In een voorbereide verklaring zei senator Brown:

“Stablecoins en cryptomarkten zijn niet echt een alternatief voor ons banksysteem. Ze zijn een spiegel van hetzelfde gebroken systeem. Maar dan met nog minder verantwoording en helemaal geen regels”.

Het is nog niet bekend of zijn collega uit Wyoming het voorstel zal gaan bevallen.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk