BItcoin
Bitcoin

Ray Dalio: Regeringen zullen Bitcoin gaan verbieden

De baas van ’s werelds grootste hedgefonds waarschuwt over hoe toekomstige regeringen met de Bitcoin zullen omgaan.


De Bitcoin is geen goed alternatief

Volgens de miljardair Ray Dalio is de Bitcoin geen goed alternatief voor geld omdat overheden het uiteindelijk zullen verbieden.

Daarnaast vertelt hij dat BTC ook een probleem heeft vanwege de volatiliteit en het onvermogen om het uit te geven aan alledaagse goederen, zo zei Dalio in een interview met Yahoo Finance tijdens het weekend.

Dalio, die ’s werelds grootste hedgefonds Bridgewater Associates runt, zei in het interview dat hij verwacht dat de wereld zich steeds meer zal wenden tot digitale valuta van de centrale bank zoals een digitale dollar in plaats van naar de Bitcoin.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

“Theoretisch werkt de Bitcoin goed, maar er zijn drie fundamentele zaken die het tegenhouden. Een valuta moet een effectief ruilmiddel zijn, een waardeopslag zijn en de regeringen willen er controle over hebben.”

Dalio zei ook dat Bitcoin heel volatiel is. Dit zorgt ervoor dat het niet handig is als waardeopslag van rijkdom. Hij voegde er vervolgens aan toe dat regeringen de Bitcoin uiteindelijk zullen verbieden. Dalio vertelt:

“Regeringen zullen alles gebruiken wat ze hebben om controle af te dwingen. Ze zullen zeggen dat je geen Bitcoin mag verhandelen of mag bezitten.”


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Dalio heeft vaker kritiek

Dit is niet de eerste keer dat Dalio de Bitcoin bekritiseerde. In januari zei de belegger dat de crypto valuta te volatiel was. Daarnaast zei hij dat iedereen goud in zijn portefeuille zou moeten hebben. Hij toonde ook interesse in de Libra van Facebook.

Zijn opmerkingen komen op een moment dat institutionele beleggers meer interesse tonen in de crypto valuta, wat volgens marktanalisten gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de explosie van de Bitcoin prijs.

Dalio’s sleutel tot een succesvolle portefeuille is ‘diversifiëren, diversifiëren, diversifiëren’. Maar die diversiteit strekt zich volgens de miljardair investeerder echter niet noodzakelijkerwijs uit tot de Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen