Nieuws

Recap Yieldt Crypto Kennisavond

Zoals eerder aangekondigd op Newsbit organiseerde het cryptocurrency beleggingsbedrijf Yieldt afgelopen donderdag haar allereerste kennisavond. Ook Newsbit was hier aanwezig en nam deel aan een panel.


Over Yieldt

Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses om eventuele risico’s te beperken en Yieldt weet momenteel goede rendementen te behalen. Op deze manier probeert het bedrijf de cryptomarkt ook voor niet crypto experts toegankelijk te maken.

Ondanks dat vindt het bedrijf het belangrijk kennis te delen met haar beleggers. Vandaar dat er afgelopen donderdag een eerste kennisavond werd gehouden.


De start van Yieldt

Eigenaar Paul Mennema ging van start en vertelde de zaal hoe hij zijn passie heeft omgezet naar een goed lopende crypto beleggingspartij. Hij vertelt dat hij Yieldt is gestart doordat er eigenlijk nog geen grote betrouwbare partijen zijn die beheerd crypto beleggen aanbieden. Er zijn natuurlijk wel wat kleine partijen of Telegram groepen, maar die zijn niet echt te vertrouwen.

Door face-to-face met de investeerders te spreken en precies uit te leggen wat voor keuzes er gemaakt worden wint Yieldt het vertrouwen van de beleggers. Persoonlijk contact staat centraal en is ook een must om klanten tevreden te houden. Hierom sluit de kennissessie dan ook zo goed aan bij de visie van Yieldt.


De panelgesprekken

Een belangrijk onderdeel van de kennisavond waren de panelgesprekken. In deze panelgesprekken waren Yieldt, Bitvavo, investeerder Korstiaan Zandvliet, Bitcoin Magazine en Newsbit (wij) aanwezig.

Eén van de belangrijke onderwerpen die in deze panelgesprekken werd besproken was de aankomende Bitcoin halving. Analist John van Bitcoinmagazine vertelt te verwachten dat de koers flink kan gaan stijgen, misschien zelfs wel tot de $100.000. Andere panelleden waren wat gematigder met hun voorspellingen. Zo vertelde wij dat we een maximale prijs van ongeveer $20.000 verwachten dit jaar.

Een ander onderwerp dat aan bod kwam waren de problemen die crypto exchange Binance ondervond afgelopen week. Mark Nuvelstijn van Bitvavo vertelt dat het heel lastig is voor crypto exchanges om enorme piek volumes op te vangen. “Wij als Bitvavo zorgen er voor om minstens 10 keer zo veel server ruimte te hebben dan dat we normaal nodig hebben. Dit is nodig om als cryptocurrency exchange zulke pieken op te kunnen vangen. Dat betekent dus dat je enorm veel geld betaald voor serverruimte, terwijl je niet vaak de volledige serverruimte nodig zal hebben.”

Natuurlijk kwamen er nog veel meer interessante onderwerpen aan bod, maar om dit allemaal mee te kunnen krijgen raden we jullie aan om de volgende kennissessie bij te wonen.


Conclusie

Al met al was het een zeer interessante en leerzame avond. We hebben veel interessante gesprekken kunnen voeren en leuke mensen kunnen ontmoeten. Newsbit wil dan ook iedereen hartelijk danken voor zijn of haar komst!