Ripple

Ripple: Betalingen zullen door Coronavirus verschuiven naar digitaal geld

Volgens Ripple manager Navin Gupta zullen de wereldwijde betalingen na de pandemie van het coronavirus verschuiven naar digitaal geld.


Verschuiving van fysiek- naar digitaal geld

Volgens Gupta laten de betalingsgegevens van Ripple zien dat mensen en bedrijven gedwongen worden om anders naar geld te kijken tijdens wereldwijde lockdowns. Ook zullen we gedwongen worden onze gewoontes te veranderen.

Navin is van mening dat deze veranderingen zullen doorgaan. Bovendien gaan ze een langdurige impact op de sector hebben. Hij zei:

“Er zijn twee dingen waar we een grote verandering voor kunnen waarnemen. Ten eerste zijn we getuige van een grote verschuiving van fysieke technologieën naar digitale technologieën. Er is een verandering te zien bij onze klanten die een zeer grote digitale voetafdruk hebben. Deze klanten zijn voornamelijk banken of betalingsbedrijven. We zien bij groeiende bedrijven duidelijk dat er een overgang is naar digitaal geld. Ik denk deze crisis dit proces heeft versneld.

Het tweede wat we zien, is dat vanwege de lockdowns in veel landen er over de hele wereld meer betalingen naar bankrekeningen en wallets plaatsvinden. Hierdoor kunnen gezinnen overboekingen blijven maken.”

Wat doet Ripple tijdens de pandemie?

Volgens Gupta zoekt Ripple nu banken en financiële instellingen om zijn technologieën in alle beschikbare markten te implementeren. Verder zei Gupta:

“Ripple zit al in de tweede fase waar de technologie zich al heeft bewezen. Het is essentieel voor ons om ervoor te zorgen dat we ons richten op het hebben van klanten in elke markt wereldwijd. Bovendien zorgen we ervoor dat alle soorten producten worden gedekt voor de begunstigde die geld wil ontvangen. ”

Wat betreft XRP, de op 2 na grootste crypto valuta, geeft de heer Gupta aan dat het bedrijf zorgvuldig zijn betalingsoplossing inzet die gebruik maakt van de cryptomunt. Wanneer hij overweegt een nieuwe corridor te openen, bevestigt hij dat de eerste stap is ervoor te zorgen dat het gebruik van XRP tokens om geld over de grenzen heen over te schrijven, volledig in werking is.

Navin zei dat Ripple werkt aan de ontwikkeling van “interconnectiviteit tussen netwerken”. Hij zei ook:

“We willen ervoor zorgen dat we verbinding maken en geld terugbrengen naar een land. We verbinden ook met lokale instellingen in dat specifieke land. Daarnaast leggen we ook een verbinding met het nationale netwerk, zodat elke bankrekening, elke wallet op deze manier verbonden is. “

De strategie van Ripple is om samen te werken met regelgevers, hen te informeren, hun zorgen begrijpen en vervolgens op die zorgen te reageren. We zorgen ervoor dat de technologie wordt gebruikt op een zeer transparante manier. “We denken persoonlijk dat we zo onze technologie voor iedereen beschikbaar kunnen maken.”