Ripple

Ripple CEO: Amerikaanse regelgevers moeten digitale valuta’s steunen

De CEO van Ripple, genaamd Brad Garlinghouse voorziet een scenario waarin de VS door China ingehaald wordt in de race om volledig in digitale valuta’s over te gaan.


Verzoek van Brad Garlinghouse

Brad Garlinghouse heeft de Amerikaanse toezichthouders gevraagd om zich te verdiepen in digitale activa. Ook verzocht hij ze om een risico te nemen om een inhaalslag te maken ten opzichte van China. China blijft de leiding nemen bij het vormgeven van de crypto industrie en dat kan problematisch uitpakken voor Amerika.

Garlinghouse maakte deze opmerkingen in een tweet. Hij reageerde op een artikel waarin gesproken is over de mogelijkheid dat de digitale yuan de Amerikaanse dollar in het wereldwijde financiële systeem in zal halen. Brad Garlinghouse heeft Amerikaanse toezichthouders tot actie verzocht via de volgende verklaring op twitter:

Amerikaanse toezichthouders: dit is het moment om een stapje verder te gaan. Het is tijd om in de digitale valuta’s te stappen. Zelfvoldaan blijven zet ons juist terug. Terwijl China’s grip op zowel crypto- als fiatbetalingen sterker wordt.

Grote spelers willen samenwerken met Amerikaanse regelgevers

Hij legde verder uit dat grote institutionele bedrijven, die digitale middelen zoals XRP gebruiken, met Amerikaanse toezichthouders willen samenwerken.


China’s greep op Crypto- en Fiat-betalingen gaat door

Tot slot reageerde hij dus op dat de digitale Yuan van China het potentieel heeft om de Amerikaanse dollar van de kaart te vegen als de favoriete wereldwijde fiat-valuta. De digitale yuan zou China uiteindelijk in staat stellen zijn invloed over de hele wereld uit te breiden. Bovendien zal het haar economische agenda’s in Afrika, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië versterken.

Daarom zal een dergelijke beweging van China tegengegaan moeten worden door een gelijkwaardige of meer uitgebreide actie van de Verenigde Staten bij het digitaliseren van zijn dollar. Als je dit niet doet, zou deze Amerika de controle over het door de dollar gedomineerde financiële systeem verliezen. Landen met sancties zoals Iran, Venezuela en Noord-Korea zouden een efficiënte manier hebben om ze te omzeilen via de digitale Yuan.