ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple community baalt nu XRP prijs met 50% is gecrasht

Het nieuwste doelwit van Reddit-handelaren was Ripple’s XRP token. De prijs schoot vanochtend omhoog maar is vanmiddag hard gecrasht. De koers viel in twee uur tijd met bijna 50% naar beneden.


XRP crasht met 48%

Als we kijken naar de bovenstaande grafiek dan is te zien dat vandaag getekend werd door extreme volatiliteit. Dit werd veroorzaakt doordat een Telegramgroep met meer dan 300.000 leden aan had gekondigd om rond 14:30 massaal XRP tokens te kopen.

In de aanloop naar het aankoopmoment van 14:30 steeg de prijs van de XRP token naar een hoogtepunt van $0,75. Echter, sindsdien begonnen de verliezen snel op te lopen. Zeker toen het daadwerkelijke tijdstip voorbij was, en er geen prijsstijging plaatsvond, zakte de koers hard naar beneden. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ripple token rond de $0,39. We verwachten de komende 12 tot 24 uur nog veel prijsvolatiliteit.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De aankomende zitting

De toekomst van Ripple hangt nu af van de uitkomst van de eerste voorlopige zitting die op 22 februari staat gepland. Deze zitting is uitermate belangrijk aangezien we hier waarschijnlijk zullen gaan zien of Ripple gaat schikken met de SEC of dat het bedrijf in een lastiger pakket zal komen.

De verwachting is dat wanneer Ripple de zaak zal schikken of zal winnen de prijs van de XRP-token flink zal gaan stijgen. Dit omdat alle Amerikaanse exchanges dan de XRP-handel weer zullen hervatten en er een aanzienlijke koopkracht vrij zal komen.