Ripple rechtszaak
Ripple

Ripple: De SEC smeekt rechtbank om Hinman-documenten niet openbaar te maken

Terwijl de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, oproept tot hardhandig optreden tegen de crypto-industrie, komt hij wellicht zijn meerdere tegen in de rechtszaak tegen Ripple.

Zowel Ripple Labs als de SEC moesten gisteren alle documenten ingeleverd hebben met betrekking tot de summary judgement (kort geding). Beide partijen hebben die deadline tijdig gehaald.

De SEC lijkt echter zenuwachtig te worden aangezien de financiële waakhond nog steeds niet wil dat de Hinman-documenten openbaar worden gemaakt. In een document smeekt de SEC namelijk bij rechter Analisa Torres om de documenten niet vrij te geven.

“De SEC beweert respectvol dat de Hinman-spraakdocumenten door privileges worden beschermd. Maar als deze documenten deel zouden gaan uitmaken van het openbare register, zou de SEC in de toekomst geen dergelijk argument kunnen voeren (in hoger beroep in deze rechtszaak of in een andere rechtszaak), wat zeer schadelijk zou zijn voor de SEC.”

Wordt Ripple het struikelblok van de SEC?

De bekende YouTube advocaat Jeremy Hogan gaf commentaar op deze uitspraken van de SEC. Hij zei:

De SEC beweert NOG STEEDS dat de Hinman-e-mails geprivilegieerd zijn, ondanks dat ze die kwestie al ongeveer 100 keer hebben verloren. Ik sta perplex. EN maakt me nieuwsgierig over wat erin staat.

– Jeremy Hogan

Het is dus erg opvallend dat de SEC schrijft dat het publiceren van de Hinman-documenten zeer schadelijk kunnen zijn voor de SEC. Misschien betekent de publicatie van deze documenten wel dat de SEC de rechtszaak verliest en de waakhond minder grip krijgt op de hele crypto-industrie.

Eind september oordeelde rechter Torres dat de Hinman-documenten na maanden van procesvoering aan Ripple Labs moesten worden overgedragen. De documenten, geschreven door voormalig SEC directeur William Hinman, hebben voornamelijk betrekking op een toespraak die hij hield op de Yahoo Finance All Markets Summit in juni 2018.

Hinman verklaarde in zijn toespraak dat Ethereum geen effect is. Ripple beschouwt de toespraak als een belangrijk bewijsstuk om het dubbelzinnige juridische regime voor crypto in de VS te bewijzen. Zelfs de medewerkers van de SEC wisten niet hoe crypto gereguleerd moest worden.

Het gaat dus nog altijd hard tegen hard in de rechtszaak en daardoor is het nog altijd moeilijk om te zeggen welke partij zal gaan winnen.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen