Nieuws, Ripple, Trending

Ripple dient motie in om Rechtszaak over XRP af te wijzen

Ripple heeft een controversiële motie ingediend. Dit om een rechtszaak, over vermeende verkoop van niet geregistreerde effecten, af te stoppen.


De rechtszaak: Ripple vs Sostack

Fortune heeft vandaag een gerechtelijke indiening van Ripple geüpload. Hierin zien we dat de advocaten van het bedrijf de rechtszaak, ingediend door Bradley Sostack, verwerpen.

In een lang voortdurende juridische strijd, zegt Sostack dat Ripple’s verkoop van de altcoin XRP in 2013 een onwettig aanbod van effecten was.

Ripple daarentegen ontkent dit, maar toch heeft de rechtszaak de zorgen gewerkt over de wettigheid van Ripple’s activiteiten met betrekking tot de XRP token. Managers en leidinggevende van Ripple hebben geweigerd de relatie van het bedrijf met de token te erkennen. Dit doen ze ondanks hun enorme persoonlijke bezit en verkopen van XRP tokens.


“Het is niet aan de rechtbank of XRP een security is”

Echter, er ontstaat nu al veel controversie doordat de aanvraag van de advocaten van Ripple niet in gaat op de vraag of XRP een security is.

“Vanwege de meerdere, onafhankelijke gronden eisen wij dat de motie verworpen wordt. Het is niet aan de rechtbank of XRP een security of een valuta is. Daarom moet deze motie verworpen worden,” luidt een paragraaf.

De inhoud van het dossier trok de aandacht van cryptogerichte advocaat Jake Chervinsky, die een realistische houding aannam in de procedure.

“Ze voeren twaalf afzonderlijke argumenten voor het afwijzen van de vorderingen van de eiser. Geen enkele gaat volledig in op de vraag of XRP een niet-geregistreerde security is, ‘vatte hij samen op Twitter.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)