ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple geeft een miljard XRP tokens vrij

Ripple heeft weer een enorm aantal XRP tokens gereleased uit zijn escrow wallet. Het twitter account genaamd ‘Whale Alert’ heeft laten zien dat het bedrijf namelijk een miljard XRP tokens heeft vrijgegeven.

Deze geprogrammeerde XRP-releases vinden sinds 2017 regelmatig plaats op de eerste dag van een nieuwe maand.


De vrijgave van 1 miljard XRP tokens

Ripple heeft aan het begin van deze maand dus opnieuw één miljard XRP tokens vrijgegeven van zijn escrow wallet. Deze opname van tokens is opgesplitst in twee transacties van elk 500 miljoen munten.

Een paar uur na de release vergrendelt Ripple normaal gesproken weer 800 tot 900 miljoen van de XRP-tokens terug in de escrow. De resterende 200 miljoen tokens worden dan gebruikt om de operationele kosten te dekken, om onderdelen naar de bedrijven en banken te sturen waarmee het een partnerschap heeft of om te verzenden naar crypto exchanges, waardoor in feite meer XRP wordt toegevoegd aan het momenteel circulerende bedrag van deze munt. Deze vrijgave heeft vaak geen negatieve invloed op de prijs.

Toen de techgigant in 2017 met deze geprogrammeerde XRP-releases begon, was het plan om 55 miljard in omloop te brengen, dus Ripple zal dit jaar waarschijnlijk stoppen met het ontgrendelen van munten.


Wil jij XRP verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk