Ripple

Ripple geeft nog eens 100.000.000 XRP ($27,9 miljoen) vrij uit escrow

Ripple heeft nog eens 100.000.000 XRP, wat momenteel $27,9 miljoen bedraagt, vrijgegeven uit zijn escrow wallet. Welk effect gaat dit de markt geven?


Whale Alert

Dit werd bekend via monitoringsplatform Whale Alert, dat tevens ook op het sociale netwerk Twitter actief is.

De XRP-token heeft in 2020 goed gepresteerd. Het is echter onduidelijk of deze positieve trend zal aanhouden nadat er voor bijna $28 miljoen de markt op is gekomen.


Negatieve reacties

De XRP-community was niet erg enthousiast over deze vrijgave van XRP-tokens. De reacties waren zelfs overweldigend negatief.

Toch lijkt een groot gedeelte van de XRP community niet erg verrast te zijn over het feit dat er nog eens 100.000.000 XRP tokens de markt op zijn gekomen. Enkele Twitteraars begonnen er zelfs over te grappen, waaronder ook Twitteraar Gilly Mcdouble en Hopmtl77.


In opspraak

Alhoewel het vaker voorkomt dat Ripple tokens vanuit haar escrow vrijgeeft, is deze activiteit veel in opspraak geweest.

Zo wordt iedere maand 1 miljard XRP-tokens uit de escrow op de markt vrijgegeven. Deze 100 miljoen XRP-tokens zijn echter meer dan gebruikelijk. Wat het team met alle overtollige fondsen die hieraan worden verdiend is op dit moment nog onduidelijk.


Mede-oprichter Ripple

Sinds 2014 heeft de mede-oprichter van Ripple ‘Jed McCaleb’ al meer dan 1 miljard van zijn persoonlijke XRP-tokens verkocht. Maar hoeveel XRP-tokens heeft McCaleb eigenlijk? Check het hier!