Ripple

Ripple geeft SEC de schuld van ondergang BlockFi

Terwijl de juridische strijd tussen Ripple Labs en de SEC op zijn einde loopt, deelt Ripple nog een extra klap uit aan de SEC. 30 november en 5 december kunnen door de goede uitgangspositie van Ripple Labs dan ook tot een mogelijke schikking leiden.

Niet onder de indruk van de cijfers

De advocaat van Ripple blijft de confrontatie aangaan met de SEC, waarbij ze haar handhavingsbeleid van de waakhond tegen de crypto industrie hard bekritiseren.

Advocaat Stuart Alderoty ging in op het onlangs uitgebrachte jaarverslag van de SEC waarin het bureau zichzelf prees. Uit het rapport blijkt dat de commissie dit jaar 760 handhavingsmaatregelen heeft genomen, een stijging van negen procent ten opzichte van vorig jaar.

Volgens de SEC werd er een recordbedrag van $6,4 miljard aan boetes en restitutie opgelegd. Dit is het hoogste bedrag in de geschiedenis van de SEC en een stijging ten opzichte van de 3,852 miljard dollar in het fiscale jaar van 2021. De voorzitter van de SEC, genaamd Gary Gensler, was hier erg trots op. Hij zei:

Ik ben nog steeds onder de indruk van onze afdeling Handhaving. Deze cijfers vertellen echter slechts een deel van het verhaal. Wat hetzelfde blijft, is de toewijding van het personeel om de feiten te volgen.

– Gary Gensler

De advocaat van Ripple was minder onder de indruk van de cijfers en beschuldigde De SEC een groot deel van de verantwoordelijkheid te dragen voor de ondergang van BlockFi. Daarnaast beweerde Alderory dat de SEC zich bezig hield met onethische praktijken. De SEC moet er niet trots op zijn dat ze zoveel boetes uit hebben gedeeld.

BlockFi stemde in februari in met een schikkingsovereenkomst met de SEC nadat de SEC het bedrijf beschuldigde van het niet registreren van zijn retail crypto-leenproduct.

Ripple valt SEC aan vanwege BlockFi-deal

In de eerste week van november heeft BlockFi de opnames van klanten gepauzeerd. Het uitleenplatform had in de zomer een kredietlijn van $400 miljoen van FTX US opgenomen en was een van de eerste slachtoffers toen de exchange failliet ging.

Alderoty schreef op Twitter dat er nooit iets is “geregistreerd” onder de BlockFi/SEC-overeenkomst.

Zoals de advocaat van Ripple verder uitlegt, brengt de SEC de deal op de markt als een overwinning voor kleine investeerders omdat ze beschermd worden.

De Australische advocaat Bill Morgan antwoordde via Twitter op Alderoty. Hij zei dat de crypto assets van FTX/BlockFi-investeerders, die de SEC zouden moeten beschermen, werden gebruikt en dat de SEC gestolen geld ontving.

Is het ontvangen van gestolen geld een misdaad?

– Bill Morgan

De CTO van Ripple, David Schwartz, merkte op dat het “nog erger” is. Schwartz zei dat het feit dat BlockFi geld leende van FTX voor het betalen van boetes te maken zou kunnen hebben met het feit dat er assets van BlockFi op waren geslagen bij FTX.

Met andere woorden, de SEC heeft BlockFi mogelijk financieel zo verzwakt dat het bedrijf geen andere keuze had dan cryptocurrencies bij FTX op te slaan om het draaiende te houden, wat mogelijk de reden voor de ineenstorting was.

– Schwartz

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen