Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple hint op meer CBDC vooruitgang de komende weken

Ripple Labs wordt steeds actiever in de wereld van digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s) sinds het in maart 2021 zijn CBDC Private Ledger heeft getest.

De opkomst van CBDC’s

Ripple komt binnenkort met positieve ontwikkelingen over haar ‘digital currency van de centrale bank’ (CBDC)-projecten. Ripple CBDC-adviseur Antony Welfare hintte op het feit dat er meer aankondigingen zullen volgen. 

Crypto-influencer Sentosumosaba deelde dinsdag op Twitter dat Ripple bezig is met verschillende CBDC-testprogramma’s, waaronder een in Bhutan en in Palau.

Ripple’s senior adviseur reageerde op deze thread. Welfare gaf aan dat er in de komende weken meer aankondigen kunnen komen over CBDC’s.

Het bedrijf is actiever geworden in de ontwikkeling van CBDC’s sinds de test van een privéversie van de XRP Ledger in maart 2021. Dit is een platform voor centrale banken om veilig CBDC’s uit te geven.

Ripple’s CBDC-projecten

Vorige week werd Ripple geïdentificeerd als een van de eerste deelnemers aan een “Technical Sandbox Program”. Dit is een programma gelanceerd door de denktank Digital Dollar Project. Het focust zich op de mogelijke technische en zakelijke gevolgen van een CBDC in de Verenigde Staten.

Ripple trad in februari ook toe tot de Europese denktank Digital Euro Association. Het doel van deze denktank is om gezamenlijk de ontwikkeling en groei van CBDC’s en de Digital Euro te stimuleren.

In september 2021 kondigde Ripple Labs aan dat het samenwerkt met de Koninklijke Monetaire Autoriteit van Bhutan. Ze willen een ​​CBDC in het Aziatische land testen om een ​​digitale ngultrum (de munteenheid van Bhutan) uit te geven. Het project en de CBDC zijn gericht op het verbeteren van grensoverschrijdende betalingen.

Twee maanden later kondigde het blockchain-bedrijf een samenwerking aan met de Republiek Palau om het eiland te helpen om haar eigen klimaatvriendelijke digitale valuta te ontwikkelen.

In juni lanceerde het blockchain-bedrijf ook haar eerste online CBDC-hackathon genaamd “Ripple CBDC Innovate”.

De wedstrijd trok 483 deelnemers aan om op CBDC gerichte applicaties te bouwen. Deze moesten ofwel de interoperabiliteit van CBDC’s en digitale assets verbeteren, het gebruik en de interactie in de detailhandel vergemakkelijken, of bankieren naar achtergestelde bevolkingsgroepen brengen.

Volgens de CBDC Innovate-website worden de finalisten van de eerste fase op 8 september bekend gemaakt. Vervolgens zullen zij naar de tweede fase van de competitie gaan.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen