Ripple investeren XRP
Ripple

Ripple op zoek naar ETF manager: Wordt er binnenkort een XRP ETF gelanceerd?

XRP heeft sinds november 2023, toen het een lokale piek van $0,72 bereikte, een dalende trend doorgemaakt, waarbij de waarde is gedaald tot $0,53. Desondanks toont het bedrijf achter XRP ambitie en veerkracht, met name in hun streven naar het lanceren van een XRP Spot Exchange-Traded Fund (ETF).

Dit streven wordt weerspiegeld in de recente vacature voor een senior manager, een rol die cruciaal zal zijn voor de realisatie van dit project.

Gezocht: Senior manager voor beheer van XRP ETF en DeFi initiatieven

Ripple Labs zoekt een Senior Manager voor Business Development met expertise in institutionele gedecentraliseerde financiën (DeFi). De voorkeur gaat uit naar kandidaten uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het bedrijf, bekend om zijn betalingsoplossingen, streeft naar het stimuleren van wereldwijde financiële gelijkheid en groei. De geschikte kandidaat zal intensief samenwerken met de marketing- en handelsteams om nieuwe partnerships en zakelijke mogelijkheden te verkennen en te realiseren.

In deze sleutelrol ligt de nadruk op het begeleiden van projecten die betrekking hebben op cryptocurrency ETF’s. Gezien het succes van de Bitcoin (BTC) Spot ETF, die aanzienlijke interesse van institutionele beleggers heeft gewekt, is er binnen de XRP-gemeenschap een toenemend enthousiasme merkbaar. Dit voedt het optimisme dat de introductie van een XRP ETF wellicht eerder plaatsvindt dan algemeen wordt aangenomen.

Groen licht in juridische strijd

Voordat een XRP ETF gelanceerd kan worden zal er duidelijkheid moeten komen in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In een recente wending heeft Ripple toestemming gekregen om een cruciaal juridisch document, bekend als een ‘Sur-reply’, in te dienen. Deze toestemming, verleend door rechter Sarah Netburn, markeert een potentieel keerpunt in de zaak. Het Sur-reply biedt Ripple de mogelijkheid om aanvullend te reageren op argumenten van de SEC, specifiek betreffende de productie van documenten na de initiële aanklacht.

Ripple verzet zich in dit document tegen de eis van de SEC om bepaalde contracten te overhandigen, welke het bedrijf als belastend beschouwt. Daarnaast adresseert Ripple misvattingen van de SEC over de categorisatie en verstrekking van verkoopcontracten van XRP. Dit juridische manoeuvre onderstreept Ripple’s inzet om hun standpunt krachtig te verdedigen in de voortslepende rechtszaak.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple onthult eerste partners voor lancering van revolutionaire stablecoin RLUSD
Ripple vs SEC rechtszaak: Grote ontwikkelingen deze week?
Ripple prijsanalyse: Is een grote XRP-rally boven $0,60 mogelijk?
Meer nieuws

Meest gelezen

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Crypto analist: Alle signalen staan op ‘Mega-Groen’ voor Bitcoin
Tesla verplaatst $765 miljoen aan Bitcoin, grote verkoop op komst?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk