Ripple

Ripple opent nieuw kantoor in Dubai

Ripple heeft een nieuw regionaal kantoor in het Dubai International Financial Centre (afgekort DIFC) geopend. Dit blijkt uit een recentelijk gepubliceerde aankondiging vanuit het internationale centrum.


Innovatieve regelgeving & gunstige belastingen

Een belangrijke reden dat Ripple hier een nieuw kantoor geopend heeft is vanwege een innovatieve regelgeving die in het land actief is. Deze regelgeving blijkt gewild te zijn, want er zijn al meer dan 2.500 crypto-gerelateerde bedrijven in de speciale economische zone ingeschreven. Deze speciale economische zone bedient verschillende bedrijven in een aantal gebieden, waaronder het Midden-Oosten, Zuid-Azië en in Afrika.

Gezien het feit dat Ripple een aanzienlijk klantenbestand heeft in zowel het Midden-Oosten als in Afrika, is het niet onverwacht dat hier een regionaal kantoor geopend wordt. Op deze manier kan het bedrijf de klanten uit deze regio nog beter van dienst zijn. Ripple is van plan om met het nieuwe regionale kantoor hun blockchain-diensten in deze regio’s te introduceren mocht dat niet al gebeurt zijn. Hiernaast willen ze hun banden met diverse financiële instellingen die actief zijn in het land versterken. Dit is simpelweg eenvoudiger met een kantoor in de regio, een andere belangrijke reden voor het openen van een nieuw kantoor.

Hiernaast, geeft het DIFC, wat in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd is, gunstige belastingvoordelen voor blockchain-ondernemingen. Blockchain-ondernemingen, zoals Ripple, zouden hier voor minstens 50 jaar belastingvrij kunnen ondernemen. Dit houdt in dat er geen belasting geheven wordt over hun winsten voor ten minste 50 jaar. Dit zou nog een belangrijke reden kunnen zijn voor het openen van een nieuw regionaal kantoor.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Mogelijk verplaatsen hoofdkantoor

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft een mogelijke verplaatsing van het hoofdkantoor van Ripple al vaker besproken. Momenteel is het hoofdkantoor van Ripple gevestigd in San Fransisco, in de Verenigde Staten (VS). Op het huidig moment is hier echter geen sterk regelgevingskader, waardoor nog veel onduidelijk is. Dit is natuurlijk lastig voor een bedrijf wat dagelijks te maken krijgt met zaken die niet duidelijk geregeld zijn. Een mogelijke nieuwe locatie voor het hoofdkantoor van Ripple zou naar verluidt in Japan zijn. Ook Singapore staat naar verluidt op de shortlist van het bedrijf. Een verplaatsing hiervan betekent echter niet dat ze uit de Verenigde Staten zullen verdwijnen.