Ripple

Ripple prijs blijft dalen, Spark Airdrop hype neemt af

Ongeveer een maand lang was Ripple’s XRP één van de best presterende crypto-tokens van 2020. Dit lijkt nu echter voorbij te zijn.


Scherpe daling na bullish run

XRP investeerders worden de afgelopen dagen geconfronteerd met de harde realiteit na een paar geweldige weken.

Een grote prijsstijging zorgde ervoor dat Ripple’s XRP token in minder dan een maand met 300% steeg. Nu heeft de token echter te maken met een scherpe bearish correctie.

Momenteel ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,469. Dit komt neer op een daling van 5,85% in slechts 24 uur en bijna 20% in de afgelopen 7 dagen.

Voor Ripple kan het jaar 2020 worden onderverdeeld in twee periodes: de FOMO vóór de snapshot van de Flare-airdrop en de FUD (Fear Uncertainty & Doubt) na de snapshot van Flare.

Flare Network beloofde een brug tussen RippleNet en gedecentraliseerde financiering (DeFi). Het kondigde een $SPARK token airdrop aan voor XRP-investeerders die sinds afgelopen zaterdag een deel van de valuta hadden.

Toen het snapshot naderde en handelaren zoveel mogelijk XRP kochten, steeg de prijs van het token naar jaarlijkse hoogtepunten. De groei was zo snel dat het zelfs Bitcoin en vele andere cryptocurrencies overtrof.

Prestaties van XRP versus andere cryptocurrencies – Bron: Coinlib

De XRP prijs steeg van $0,22 in november 2020 tot een jaarlijks hoogtepunt van bijna $1 in minder dan een maand tijd. Ook het aantal XRP-whales bereikte recordhoogtes.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Einde van de hype

De hype hield echter geen stand en Ripple’s token begon aan een grote bearish correctie. Dit werd alleen maar erger na de snapshot.

Wanneer je de prestaties van XRP in intervallen van vier uur bekijkt, neigt de prijs te stijgen en dalen met een bijna symmetrische snelheid. Het bereikt een minimum en vervolgens een piek gedurende elke periode van vier uur. Dit gebeurt al sinds 26 november, waarbij elke fase een kortere lengte heeft dan de vorige.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Als dit patroon aanhoudt, kunnen handelaren een nieuwe, kortere cyclus verwachten waarin de prijs van XRP eerst stijgt boven $0,50 en vervolgens daalt onder de huidige prijs van $0,46.

Of de prijs verder daalt of herstelt, zal ons vertellen of de piek van de munt puur werd veroorzaakt door de Flare Network-hype of door andere redenen.