Ripple, xrp, coin
Nieuws, Ripple

Ripple vraagt naar eerlijke crypto-regulering aan Amerikaanse overheid via open brief

Real-time blockchain-betalingsnetwerk Ripple heeft een open brief gestuurd gericht aan de regelgevers van de Verenigde Staten (VS). In deze brief vraagt het bedrijf naar een eerlijke cryptocurrency-regulering.


Gemengde gevoelens

Onlangs kregen veel mensen gemengde gevoelens na het project Libra-nieuws. Als reactie hierop stuurt Ripple nu een open brief naar de regelgevers in het land om soepeler te zijn in de toekomst.


Verantwoordelijkheid

In deze brief wordt er benadrukt dat er veel verschillende partijen binnen de blockchain- en digitale valuta-industrie als verantwoordelijke punten dienen. “Wij zijn verantwoordelijk voor de Amerikaanse en de internationale wetgeving.” “Hiernaast zijn wij ook verantwoordelijk voor het dienen van het grotere goed.” wordt er zowel in de brief genoemd.




Vertrouwen is essentieel

Volgens de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, is vertrouwen een essentieel onderdeel van iedere valuta om een bredere acceptatie te ontvangen. Mist het vertrouwen, dan mist hoogstwaarschijnlijk de brede acceptatie ook.

Vertrouwen is ook van belang bij o.a. het uitgeven van valuta’s. Alhoewel Bitcoin (BTC) erin is geslaagd om traditionele banken te mijden bij iedere stap in het transactieproces, wordt er een cruciale rol van de centrale, traditionele banken overgenomen.

Zo moeten de valuta’s eerlijk worden uitgegeven en moet er een monetair beleid worden opgesteld dat in samenhang is met de complexe dynamiek van economieën verdeeld over de gehele wereld. Dit is dan ook geen eenvoudige taak en kan alleen worden uitgevoerd wanneer er genoeg vertrouwen is.


Eerlijke regelgeving

Hierom vraagt Ripple dan ook aan de Amerikaanse regelgevers om eerlijke regels. “Wij dringen er bij u op aan om een regelgevingskader te ontwikkelen die de bedrijven die deze technologieën gebruiken niet te benadelen om op een verantwoordelijke wijze te innoveren.” “Ook vragen wij u om digitale valuta’s op een manier te classificeren die hun fundamentele verschillen erkent.” Aldus de open brief vanuit Ripple.