Ripple

Ripple’s XRP token kent 6 goede weken

De crypto valuta van Ripple, genaamd XRP, steeg van ongeveer $0,18 naar ongeveer $0,30 in slechts 6 weken tijd en dat is helemaal niet verkeerd.


Stijging van de XRP prijs

De crypto’s hebben over het algemeen een goede zomer gehad als we kijken naar hun prijzen en het kan nog veel interessanter worden. Hierin is XRP één van de meest interessante tokens om in de gaten te houden volgens de analist Vegas Blackjack Pro.

XRP beleeft 6 goede weken – Bron: Forbes

Nadat het van mei tot juli voornamelijk zijwaarts had gehandeld, kun je de uitbraak van eind juli duidelijk zien. XRP was al weken niet in staat om boven de ‘Ichimoku cloud’ uit te stijgen, maar liet op dat moment zijn kracht eindelijk zien. Voor nu is de Ripple koers iets teruggezakt en is de $0,31 weerstand sterk genoeg om een grote koersstijging te voorkomen. Echter, wanneer deze grens doorbroken wordt kan de XRP prijs omhoog vliegen.


Weekelijkse en maandelijkse prijsgrafieken

De wekelijkse prijsgrafiek van de XRP ziet er als volgt uit:

XRP wekelijkse grafiek – Bron: Forbes

Net als de andere crypto valuta’s heeft de XRP nog een lange weg te gaan om terug te keren naar de hoogtepunten van begin 2018. Echter, wat hier interessant is, is de toename van het koop volume die deze zomer wordt getoond. De prijs wist voor het eerst in een paar jaar boven de wekelijkse Ichimoku cloud te komen wat volgens analisten betekent dat er een uitbraak aan zit te komen.

De maandelijkse prijsgrafiek van XRP ziet er als volgt uit.

De dramatische prijsdaling vanaf het hoogtepunt in januari 2018 is duidelijk zichtbaar in de maandelijkse grafiek. Maar als we kijken naar de MACD indicator onderaan de grafiek dan lijkt er iets moois op te bloeien. Er vindt een kruising plaats en dat is een positief teken.

De technische factoren zien er dus veelbelovend uit voor Ripple’s XRP token. Echter is het als belegger altijd verstandig om ook naar fundamentele factoren te kijken en meer onderzoek te doen. Bovendien bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor toekomstige resultaten.