Robinhood
Exchange

Robinhood-aandelen dalen met 20% na aankondiging dat Binance FTX gaat overnemen

De prijs van de beursgenoteerde Robinhood-aandelen daalde met 20% nadat bekend werd dat Binance FTX gaat overnemen.

Robinhood-aandelen dalen in waarde

Na het nieuws dat Binance Sam Bankman-Fried’s FTX gaat overnemen, daalde de prijs van Robinhood-aandelen met 20%. De aandelen daalde tot een waarde van $9.74. FTX bezit momenteel meer dan 56 miljoen aandelen in Robinhood. Volgens velen is de kans best groot dat FTX de aandelen moet gaan verkopen om zijn gebruikers te compenseren. Anderen denken dat Binance de aandelen van het bedrijf over gaat nemen en zo nog meer macht krijgt in de aandelen en cryptowereld.

FTX kocht iets meer dan 56 miljoen aandelen van Robinhood, waardoor sommigen dachten dat Bankman-Fried van plan was om Robinhood te kopen. Bankman-Fried ontkende deze claim echter. Desondanks steeg de prijs van het Robinhood aandeel met 14% op het nieuws van de mogelijke overname. Deze overname is nu met zekerheid uit de lucht en dat is geen goed nieuws voor Robinhood investeerders.

‘Leuk en eenvoudig voor investeerders’

Tijdens de pandemie was Robinhood een populair handelsplatform voor mensen die thuis vastzaten met ‘extra’ geld op hun bankrekeningen. In januari 2021 gebruikte een gigantische hoeveelheid investeerders Robinhood om een short squeeze van het retailgamingbedrijf GameStop af te weren.

Robinhood heeft een app gemaakt die erg leuk is. Het gamificeert Wall Street zeker tot een punt waarop het het net zo eenvoudig maakt als een videogame. Er zijn geen kosten aan verbonden en met heel weinig kennis kun je doorgaan met het kopen en verkopen van aandelen. Echter kunnen gewone mensen ook veel geld verliezen als ze niet opletten en niet zien wat er kan gebeuren.

– Ben Mezrich, auteur van The Antisocial Network.

In het 1e kwartaal van 2022 daalde de omzet van Robinhood met 18% nadat het 9% van het personeel ontsloeg. Het bedrijf gaf de schuld destijds aan een wereldwijde terugval van de informele investeringsactiviteit. In april werd degradeerde Goldman Sachs de Robinhood-aandelen van ‘neutraal’ naar ‘verkopen’, voordat het in juni weer neutraal werd.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen