Regulatie

Rusland van plan om crypto-aankopen te beperken voor niet-geaccrediteerde investeerders

De voorzitter van de Russische Doema-commissie, Anatoly Aksakov, vindt dat Rusland nieuwe wetten moet aannemen. Hiermee wil de voorzitter particuliere beleggers beschermen tegen de potentiële verliezen van cryptocurrency gerelateerde investeringen.


Niet professionele beleggers beschermen

Dit zei de functionaris tijsens een evenement dat toegewijd is aan financiële consumentenbescherming. Aksakov zei hier het volgende:

“Digitale valuta’s staan onder onze versterkte focus en we zullen ernaar streven om onze burgers die in digitale activa investeren maximale bescherming te bieden, omdat het een nieuw instrument is en het vrij moeilijk is voor een ongeschoolde belegger.”

Waar investeringen in cryptocurrencies eventueel veel kunnen opleveren, zitten hier ook zeker veel risico’s aan vast. Veel geld kan potentieel verloren gaan door dergelijke investeringen. Aksakov wil de niet-professionele beleggers beschermen tegen deze risico’s. Hij zegt hierover het volgende:

“We moeten zeker specifieke wetgeving bieden om de niet-professionele beleggers te beschermen tegen ondoordachte investeringen in digitale valuta.”


Populaire investeringstool

Eerder maakte de Bank of Russia bekend om plannen te hebben om transacties naar cryptocurrency exchanges toe te vertragen. Dit zou als doel hebben om de beleggers in het land te beschermen, door ‘emotionele’ aankopen op deze manier tegen te gaan.

In de afgelopen jaren zijn cryptocurrencies dan ook erg populair geworden in Rusland als investeringstool. Volgens een eerder uitgevoerd onderzoek blijkt dat 77% van de Russische investeerders zei dat cryptocurrencies de meest toekomstgerichte investeringen zijn.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk