sam-bankman-fried
Exchange

Sam Bankman-Fried geen miljardair meer na problemen bij FTX

Na de digitale bankrun op FTX van gisteren is CEO en oprichter Sam Bankman-Fried geen miljardair mee. Zo snel kan het allemaal gaan in de crypto-wereld. Sam Bankman-Fried stond in de augustus/september editie van FORTUNE nog op de cover als “de volgende Warren Buffet”, maar twee maanden later is daar niets meer van over.

sbf

Geen medelijden met Bankman-Fried

We moeten echter geen medelijden met Bankman-Fried hebben. Hij heeft er immers zelf voor gekozen om te gokken met de tegoeden van klanten. Een grote groep mensen is vanwege de beslissingen van deze man een hoop geld verloren. Daarnaast heeft hij waarschijnlijk nog voldoende over om zichzelf voor de rest van zijn leven miljonair te noemen. 

Verder is het een drama voor de reputatie van de industrie, die weer een tik krijgt omdat een grote naam zijn zaakjes niet op orde had. Op zijn piek had Sam Bankman-Fried een virtueel kapitaal van 26 miljard dollar. De opkomst en implosie van Sam Bankman-Fried kan weleens de snelste uit de geschiedenis van de wereld zijn. FTX begon in 2019, waarna het niet lang duurde voordat hij zich miljardair mocht noemen. Nu zijn we drie jaar verder en is het feestje voorbij.

Wat nu voor FTX?

Het schijnt dat Binance interesse heeft om FTX over te nemen. Daarvoor is gisteren een niet-bindende intentieovereenkomst voor getekend. In principe betekent het “niet-bindende” gedeelte dat Changpeng Zhao en Binance op ieder moment de stekker uit de deal kunnen trekken. De gebruikers van FTX moeten in ieder geval niet verwachten dat dit hun kapitaal nog kan redden. Het is mogelijk dat ze hier wat aan overhouden, maar het gros is zo goed als zeker verdwenen.

De FTX Token (FTT) staat op het moment van schrijven op 4,80 dollar en heeft daarmee een daling van 70,54 procent achter de rug de afgelopen 24 uur. Ondanks alle problemen heeft het project daarmee nog altijd een market cap van 653,5 miljoen dollar, wat ongelooflijk is als je bedenkt dat de token in feite niets meer waard is. Tenminste, daar heeft het momenteel alle schijn van.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen