sam-bankman-fried
Exchange

Sam Bankman-Fried ligt te relaxen in de business lounge van JFK aiport

Het verhaal rondom Sam Bankman-Fried en FTX blijft een vreemde. Waar de oprichter en voormalig CEO van het platform kortgeleden werd opgepakt voor een miljardenfraude, zat hij nu weer rustig in de lounge van een Amerikaanse luchthaven. De ophef ontstond over het feit dat het niet zomaar een lounge was.

Business Class

Bankman-Fried werd namelijk gespot in de Greenwich lounge van American Airlines op JFK airport. Dit is een lounge voor mensen die business class vliegen en normaal gesproken dus behoorlijk wat geld te besteden hebben. Het is vooral vreemd om te zien dat Bankman-Fried deze luxe kan genieten, terwijl hij zoveel mensen al hun spaargeld ontnam.

Overigens was Bankman-Fried vergezelgd door zijn ouders, FBI-agenten en advocaten. Het is dus niet zo dat hij momenteel op compleet vrije voeten is en lekker zelf mag bepalen wat hij allemaal gaat doen.

Voorlopig zit Bankman-Fried in huisarrest bij zijn ouders en zal het huis bewaakt worden. Als hij het huis van zijn ouders verlaat, dan wordt deze ingenomen. Verder mag de 30-jarige Bankman-Fried niet meer dan 1.000 dollar uitgeven. Ook moest hij zijn paspoort inleveren voor de beruchte borgtocht van 250 miljoen dollar.

Vreemde situatie

Niet lang na de eerste beelden, dook er ook een foto van Bankman-Fried op waarop hij met een jus d’orange in business class in gesprek is met een medepassagier. Dat maakt de hele situatie natuurlijk extra vreemd. Er zijn miljarden ‘gestolen’ van de gebruikers van het beursplatform en de hoofdverdachte zit vrolijk in business class. Je zou zeggen dat hij het geld waarschijnlijk hard nodig heeft om mensen te compenseren, maar dat is blijkbaar niet het geval.

Veel mensen vroegen zich ook af hoe Bankman-Fried nog in staat was om zich business class tickets te veroorloven. Al gaf hij niet lang geleden aan dat hij nog 100.000 dollar op zijn naam had staan. Mogelijk dat hij nu alles uitgeeft, omdat hij waarschijnlijk toch levenslang het gevang ingaat. 

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen