detained
Exchange

Sam Bankman-Fried probeert te vluchten naar Dubai

De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, mede-oprichter Gary Wang en technisch directeur Nishad Singh staan naar verluidt onder toezicht van de Bahamaanse autoriteiten.

Een bron die bekend is met de zaak heeft onlangs verteld aan nieuwswebsite Cointelegraph dat de drie voormalig FTX-managers, evenals de CEO van Alameda Research genaamd Caroline Ellison, op zoek zijn naar manieren om naar Dubai te vluchten.

Of dat nou zo’n goed idee is, is echter maar de vraag. De Verenigde Arabische Emiraten heeft namelijk op 24 februari 2022 een verdrag getekend met de Verenigede Staten om criminelen tegen te werken. Dat betekent dus dat er een soort van uitleveringsverdrag is tussen de landen. Het lijkt erop dat Sam Bankman-Fried dit niet wist.

Het wordt moeilijk om te vluchten

“Op dit moment staan drie van hen, Sam, Gary en Nishad, onder toezicht op de Bahama’s, wat betekent dat het moeilijk voor hen zal zijn om te vertrekken”, zegt de bron, die anoniem wil blijven. De bron heeft ook onthuld dat Ellison momenteel in Hong Kong is, eraan toevoegend dat “ze misschien in staat is om naar Dubai te gaan”.

Of Ellison dat gaat doen is echter maar de vraag. Volgens een bron in de Amerikaanse regering zullen alle FTX-leden die Dubai proberen te bereiken op de luchthaven worden vastgehouden en rechtstreeks naar de Verenigde Staten worden teruggestuurd.

Een niet-geverifieerd gerucht suggereert ook dat Bankman-Fried momenteel wordt vergezeld door zijn vader, Joseph Bankman.

Verder gingen er op 10 november geruchten te ronde dat Bankman-Fried gearresteerd was op de luchthaven van de Bahama’s. Uit bewijs blijkt dat de privéjet van Bankman-Fried al 40 minuten aan de grond had gestaan om weg te vliegen richting Miami.

Op 12 november gingen er weer andere geruchten te ronde, dat hij in Buenos Aires was geland. Dit gerucht ging te ronde toen twitter-gebruikers de coördinaten van zijn privéjet hadden gevolgd. Later die dag ontkende Bankman-Fried in een SMS aan Reuters echter dat hij naar Argentinië was gevlucht. Ook schreef hij dat hij nog steeds op de Bahama’s was.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen