ftx
Exchange

Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun”

Sam Bankman-Fried heeft de afgelopen maanden ongeveer 750 miljoen dollar aan kapitaal uitgedeeld aan BlockFi en Voyager Digital om de boel overeind te houden. De noodhulp van FTX en Alameda Research, de bedrijven van Bankman-Fried, hebben hem vergelijkingen opgeleverd met JPMorgan, dat tijdens de crash van 1907 vergelijkbare acties ondernam.

SBF wil niet de enige zijn

Sam Bankman-Fried, ook wel SBF in de cryptowereld, is enigszins teleurgesteld in het uitblijven van steun van andere gezonde crypto-partijen. “Ik zou het geweldig vinden als anderen dit ook deden […] De reden dat ik het heb gedaan, eerlijk gezegd, is omdat het duidelijk is dat er niemand anders op zou staan”, aldus Sam Bankman-Fried in de gm podcast van Decrypt.

SBF geeft aan dat FTX zelfs geprobeerd heeft andere gezonde partijen bij hun reddingspogingen te betrekken. “Over het algemeen was het antwoord ‘nee’, of we kregen een ‘ja’, gevolgd door ‘wacht, dat bedrijf lijkt gaten in de balans te hebben en wellicht is er sprake van mismanagement’, waarop wij reageerden: ik weet niet wat je verwacht had dude. Waarom denk je dat ze een bailout nodig hebben?” Aldus Bankman-Fried.

Binance lijkt in te springen

De meeste grote partijen mogen dan niet thuis geven, maar bij Binance komen er een aantal deals aan. Mede-oprichter He Yi geeft aan dat zij de investeringsarm van 7,5 miljard dollar van Binance beheert. “We werken momenteel aan een aantal deals die we aankondigen als de tijd rijp is. We nemen onze tijd om te investeren in de meest capabele oprichters die de toekomst van de industrie zullen vormgeven. Projecten die er zijn voor de lange termijn en zowel de industrie als de gebruikers voordelen bieden”, aldus He Yi over de plannen van Binance.

Binance heeft tot op heden nog geen overnames aangekondigd, maar Changpeng Zhao gaf vorige maand in de gm podcast aan dat ze niet stilzitten. “Veel bedrijven zitten momenteel zonder geld, maar dat betekent niet dat de meeste daarvan slechte bedrijven zijn”, aldus Changpeng Zhao over het eventuele helpen of overnemen van geplaagde bedrijven binnen de cryptosector. 

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen