Exchange

SBI Group lanceert crypto-activafonds gericht op investeerders Japan

SBI Group, de Japanse gigant in financiële dienstverlening, heeft een nieuw crypto-activafonds opgericht. Hierdoor krijgen alle Japanse investeerders nu eenvoudig toegang tot cryptocurrencies als de Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).


Oprichting crypto-activafonds

Het crypto-activafonds wordt beheerd en verhandeld door het SBI Alternative Fund en is opgericht op 2 december 2021. Het fonds is naar verluidt opgericht met een speciaal kapitaal van 5 miljoen Japanse Yen, of circa €39.000.

Het bedrijf heeft een officiële verklaring vrijgegeven waarin staat dat investeerders een aanvraagproces moeten doorlopen dat een anonieme samenwerkingsovereenkomst met het SBI Alternative Fund omvat. Het bedrijf zegt hier het volgende over:

“Doordat het fonds niet voor alle klanten geschikt zal zijn, kan het alleen worden gekocht door klanten die voldoen aan bepaalde normen die door ons bedrijf zijn gesteld.”


Garanderen levensduur dienst

Om de levensduur van de nieuw opgerichte dienst te kunnen verzekeren, heeft de SBI Group verklaard dat het fonds niet binnen een periode van één jaar kan worden opgezegd. Deze periode loopt van 1 februari 2022 tot en met 31 januari 2023. Tevens zullen beleggers onderworpen worden aan niet-gerealiseerde vermogenswinstbelasting naast het dragen van andere gedeelde kosten inclusief auditkosten, oprichtings- en liquidatiekosten.

SBI heeft een leeftijdsgrens tussen 20 en 70 jaar voor dit fonds ingesteld en zal een vergrendelingsperiode van drie maanden afdwingen voor elke aankoop “met als doel het investeringsrisico te verminderen door de tijd te diversifiëren.” Het bedrijf zal ook de toewijzing van de investeringsratio eens per maand opnieuw in evenwicht brengen.

SBI Holdings heeft grote uitbreidingsplannen. Het bedrijf is momenteel aanzienlijk aan het uitbreiden naar andere rechtsgebieden. Zo heeft het bedrijf onlangs nog geïnvesteerd in Coinhako, een cryptocurrency exchange uit Singapore. Wil jij meer weten over deze investering? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf binnen de crypto-wereld zal zijn.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk