Regulatie

SBI Holdings wil op crypto-gebaseerde CFD’s lanceren

SBI Holdings, de financiële reus gevestigd in Japan, heeft de lancering van CFD’s aangekondigd, inclusief crypto-back-ups. De industrie heeft wederom de aandacht getrokken van een financiële reus, door de positieve cijfers van de afgelopen weken.


3 grootste cryptocurrencies

In eerste instantie is SBI Holdings van plan om CFD’s voor de 3 grootste cryptocurrencies toe te voegen. Dit zou neerkomen op Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP). Deze CFD’s zouden deze maand nog beschikbaar moeten zijn, namelijk vanaf 31 augustus 2020.

SBI FX Trade zal naar verluidt de contracten gaan aanbieden. Deze onderneming fungeert als een platform dat zich gericht heeft op deviezen, als dochteronderneming van SBI Holdings. In eerste instantie zullen de CFD-contracten worden aangeboden in ruil voor Amerikaanse dollars en de Japanse yen. Het is op dit moment nog niet bekend of in de (nabije) toekomst meer valuta’s zullen worden ondersteund. Het is echter niet onrealistisch dat meerdere valuta’s zullen worden toegevoegd. Er zullen in totaal 6 nieuwe handelsparen op het platform worden toegevoegd.


SBI Holdings en cryptocurrencies

SBI Holdings is geen nieuweling in de cryptocurrency-wereld. Zo heeft het al een langdurige samenwerking met Ripple lopen. Sinds 2016 werken de bedrijven al samen met een gezamenlijk doel: het promoten van Ripple’s XRP-token.

Hiernaast heeft SBI ook nog een ander doel: de integratie van XRP-aangedreven geldautomaten in Japan. Om betalingen in XRP te stimuleren, heeft een dochteronderneming van SBI Holdings eerder al bekend gemaakt dat het zijn aandeelhouders wil uitbetalen in XRP-tokens. Om hoeveel tokens gaat dit precies en wat zijn de voorwaarden? Klik hier om naar het betreffende artikel te gaan om hierachter te komen!

Ook is het bedrijf in 2019 al in de crypto-mining-wereld gestapt. Dit door middel van een dochteronderneming, die zowel chips als volledige systemen aan te bieden voor cryptocurrency-apparatuur. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.