amerika
Bitcoin,, Regulatie

SEC: Als Bitcoin een security was, zou het voor ‘grote problemen’ zorgen

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opnieuw verklaard dat de Bitcoin volgens hen geen security is.


SEC oordeelt: Bitcoin is geen Security

Een bedrijf genaamd ‘Cipher Technologies Bitcoin Fund’ diende een registratie in bij de SEC met de hoop een investeringsmaatschappij te worden. Daarvoor moest worden goedgekeurd dat Bitcoin een security was.

Echter, de SEC heeft een sterk negatief signaal afgegeven. Ze vertellen in een brief dat de grootste cryptocurrency ter wereld niet past bij de beschrijving van een security, zoals die gedefinieerd is door de Howey test. De SEC schreef:

“Wij denken dat die conclusie onjuist is, zowel volgens de redenering van SEC versus Howey als het kader dat het personeel hanteert bij het analyseren van digitale activa. We geloven onder andere niet dat de huidige kopers van bitcoin vertrouwen op de essentiële management- en ondernemersinspanningen van anderen om winst te maken. ”

Volgens verschillende analisten is dit een zeer stevig standpunt die de SEC inneemt tegen de Bitcoin. “Het is nu wel duidelijk dat de SEC niet gelooft dat Bitcoin een security is.”

SEC ging verder en merkte op dat als Bitcoin een security was, het dan enorm veel problemen zou veroorzaken.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen