Ethereum Golden Cross
Ethereum

SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet nog even niets hebben van een Spot Ethereum ETF. Op 13 december hadden ze de ETF van Invesco en Galaxy Digital kunnen goedkeuring, maar ze geven aan nog extra tijd nodig te hebben om een voorgestelde regelverandering te beoordelen.

Het is zeer waarschijnlijk dat we eerst een Spot Bitcoin ETF krijgen, voordat er een Spot Ethereum ETF op de markt komt.

Wachten en speculeren

Voor buitenstaanders blijft het een vreemde gewaarwording. Als er al zoveel ETFs van verschillende beleggingsproducten op de markt zijn, waarom is het dan zo’n probleem om een Bitcoin of Ethereum ETF toe te laten.

Dat is een vraag waar ook veel grote institutionele partijen mee zitten die nu een aanvraag ingediend hebben.

Voor nu lijkt een Spot Ethereum ETF dus nog redelijk ver weg. De SEC heeft de volgende deadline voor de aanvraag van Invesco en Galaxy namelijk naar 6 februari 2024 geschoven.

Deze grootheden uit de financiële industrie vroegen samen een Spot Ethereum ETF aan, nadat ze in juni hun aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF heractiveerden.

Eenzaam aan de top

Het is wel interessant om te zien dat grote partijen als Invesco en BlackRock nu ook bezig zijn met het op de markt brengen van een Spot Ethereum ETF.

Eerder hadden de meeste analisten verwacht dat het in eerste instantie bij Spot Bitcoin ETFs zou blijven. Zeker als het om de grotere spelers uit de traditionele financiële wereld gaat.

Maar dat gaat niet op, want ook Ethereum blijkt dus in het vizier te liggen van de grote jongens. Dat onderstreept ook nog maar eens hoe eenzaam Bitcoin en Ethereum aan de top zijn.

Bitcoin kent een market cap van 840 miljard dollar. Ethereum heeft een marktwaarde van 272 miljard dollar en het volgende ‘concurrerende project’ op de lijst is daarna BNB met een market cap van 37,89 miljard dollar.

Wat dat betreft kun je Bitcoin en Ethereum niet met de rest vergelijken en staan ze vrij eenzaam aan de top.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen