SEC
Exchange

SEC reageert niet op gewenste wijze op verzoeken Coinbase

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgelopen week zowel Coinbase als Binance aanklaagde. Die rechtszaken volgden op eerdere ellende voor onder andere Kraken en Paxos. In de nacht van dinsdag op woensdag reageerde de SEC op een verzoek van Coinbase om duidelijkheid te scheppen met betrekking tot de regels.

Die reactie zal voor Coinbase echter niet voelen als het antwoord waar ze op hoopten.

Gebonden aan bestaande wetgeving

In principe zegt de SEC in zijn reactie dat er regels bestaan en dat Coinbase die te volgen heeft. “Afgezien van de beslissing van de Commissie om de regels te produceren waar Coinbase om verzoekt, wat een beslissing is die de Commissie nog moet maken, is Coinbase – net als ieder ander – gebonden aan bestaande wetgeving”, aldus de SEC.

Verder staat het Coinbase volgens de SEC vrij om te stellen dat ze de wet niet overtreden hebben in de huidige rechtszaak.

Paul Grewal, de hoofdjurist van Coinbase, is niet blij met de reactie van de financiële toezichthouder. Volgens Grewal negeren ze duidelijke verklaringen van de voorzitter die bevestigen dat ze helemaal niet de intentie hebben om nieuwe regels op te stellen.

De kans lijkt hier klein dat Coinbase krijgt wat ze willen. Het is duidelijk dat ze de crypto-industrie niet zo serieus nemen bij de SEC.

Wat nu?

Het enige wat we nu weten is dat er meerdere rechtszaken spelen die in directe zin effect hebben op partijen als Binance en Coinbase, maar indirect op verschillende projecten. Onder andere Cardano, Polygon en Solana werden door de SEC als effecten aangemerkt.

We spreken in de financiële wereld van een effect als een financieel instrument een zekere winstverwachting met zich meedraagt die voortkomt uit de werkzaamheden van de uitgevende partij.

Voor Coinbase zullen de gevolgen waarschijnlijk niet mega destructief zijn, behalve dat ze misschien wat boetes moeten betalen als de zaak niet in hun voordeel eindigt.

Het zijn vooral de door de SEC als effecten aangemerkte altcoins die mogelijk voor een groter probleem staan. Zij kunnen straks eenzelfde traject als Ripple ingaan en daardoor mogelijk van de grote beursplatforms verdwijnen, wat desastreus zou zijn voor de koers.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen