amerika
Bitcoin

Senaat wijst stimulus af & dat is goed nieuws voor Bitcoin

De Amerikaanse Senaat heeft gisteren een mager stimuleringspakket van $500 miljard verworpen, wat waarschijnlijk goed nieuws is voor de Bitcoin prijs.

De Senaat verwierp op 10 september het nieuwe stimuleringsvoorstel, waarin niet opnieuw cheques van $1.200 uitgedeeld zou worden. De afwijzing vergroot de kans dat er een nieuw voorstel met individuele cheques wordt goedgekeurd. Wanneer er nieuwe cheques uitgedeeld gaan worden zal dit waarschijnlijk de BTC prijs laten stijgen.


Waarom werd het stimuleringsvoorstel afgewezen en waarom is het positief voor BTC?

Het nieuwe voorstel, voor een nieuwe stimuleringswet, werd verworpen met een stemming van 52-47 in de Senaat. De Republikeinse senator Rand Paul blokkeerde samen met de democraten van de senaat het nieuwe pakket.

Zowel de Republikeinen als Democraten hebben zich de afgelopen maanden verzameld voor een nieuwe ronde van directe stimuleringscheques. Toen een wetsvoorstel zonder ondersteuning van kleine bedrijven en individuele cheques werd ingediend, verwierp de Senaat het.

De kans is groot dat de Senaat tegen het einde van de maand een wetsvoorstel zal goedkeuren waarin de cheques wel zijn opgenomen. Als het wetsvoorstel was doorgegaan zonder deze cheques, zou het waarschijnlijk niet veel impact hebben gehad om de aandelenmarkt en de Bitcoin prijs. Het zou een druppel op een gloeiende plaat zijn.

Wat opvallend is om te noemen is dat er te zien is dat veel Amerikanen hun stimuluscheques gebruiken om aandelen of Bitcoins te kopen. Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, deelde de vorige keer gegevens die suggereerden dat amerikanen massaal Bitcoins kochten met hun cheques.

Het percentage stortingen gelijk aan $1.200 steeg aanzienlijk van 0,1% naar 0,4%. Dus wanneer een nieuw stimuluspakket met individuele cheques aangenomen word, kan het opnieuw koopdruk op de aandelenmarkt en de Bitcoin prijs uitoefenen.


Persoonlijke cheques zijn belangrijk

Economen dringen er bij de regering op aan om nog een ronde van rechtstreekse betalingen in te voeren vanwege de effectiviteit ervan.

Natalie Foster, de covoorzitter van het Economic Security Project, zei dat persoonlijke cheques de snelste manier zijn om financiële steun te verlenen. Foster vertelde CNBC:

“Directe cheques zijn de meest effectieve en snelste manier om Amerikaanse gezinnen te ondersteunen. In de afgelopen zes maanden hebben we één betaling van $1.200 ontvangen, wat niet genoeg is. “

Het is onwaarschijnlijk dat de Senaat een voorstel zal aannemen, tenzij het individuele cheques en een pakket voor kleine bedrijven omvat. Voor technologieaandelen en de prijs van Bitcoin zou de Senaat die aandringt op extra directe betalingen een bullish katalysator kunnen worden.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen