rechtbank
Ripple

Slecht Nieuws voor Ripple? Uitspraak over Status Secundaire Cryptoverkopen

Ripple zou mogelijk met spanning de uitspraken van de Amerikaanse rechtbanken kunnen volgen. Deze spanning wordt versterkt doordat rechter Paul Barbadoro, van de U.S. District Court for the District of New Hampshire, recentelijk heeft afgezien van een besluit over de vraag of secundaire verkoop van LBRY Credits (LBC) een effect is.

Deze uitspraak werd gedaan op 11 juli in een zaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had aangespannen tegen LBRY, een gedecentraliseerd contentplatform.

Het Potentiële Effect op de Zaak tegen Ripple

Het besluit van rechter Barbadoro kan mogelijk een belangrijk juridisch precedent scheppen voor de zaak van de SEC tegen Ripple. Collega-rechter Analisa Torres zal in de komende maanden een oordeel vellen in deze zaak. Barbadoro’s verklaring was duidelijk. Hij zei: “Dienovereenkomstig neem ik geen standpunt in over de vraag of de registratieverplichting van toepassing is op secundaire marktaanbiedingen van LBC.”

De Rol van de Secundaire Markt

Op een secundaire markt worden effecten verhandeld tussen handelaren, terwijl op een primaire markt transacties rechtstreeks plaatsvinden tussen de handelaars en het bedrijf dat de effecten uitgeeft. In het licht hiervan zocht John Deaton, een advocaat die duizenden XRP-tokenhouders vertegenwoordigt, opheldering bij Barbadoro over de vraag of LBC een effect vormt. Volgens Deaton heeft de rechter besloten om zijn “gerechtelijke terughoudendheid” te handhaven.

Het Veranderende Perspectief van Rechter Barbadoro

Rechter Paul Barbadoro’s recente uitspraak vertegenwoordigt een duidelijke ommezwaai in vergelijking met zijn vorige standpunt. Tijdens een beroepshoorzitting in januari was hij tot de conclusie gekomen dat secundaire verkoop van LBRY Credits (LBC) geen effectenaanbieding was.

Duidelijkheid Over LBC als Effect

In diezelfde beroepshoorzitting maakte de rechter uit New Hampshire duidelijk dat LBC alleen als een effect wordt beschouwd als de verkoop direct wordt gedaan. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bevestigde ook dat secundaire marktverkopen van LBC geen effect zijn.

Toekomstperspectieven Voor Ripple

Jeremy Hogan, een in de VS gevestigde advocaat en Ripple-supporter, gaf onlangs aan dat hij verwacht dat rechter Analisa Torres binnen enkele maanden een uitspraak zal doen in de rechtszaak van de SEC tegen Ripple. Hij voorspelt: “We zullen het grotere geheel ergens in de komende twee maanden zien, en tenzij Ripple volledig wint, zullen we de details tegen het einde van het jaar kennen. Als de details negatief zijn, dan kunnen we lange beroepsprocedures verwachten.”

Conclusie

De beslissingen van rechters Barbadoro en Torres kunnen de toekomst van Ripple en de cryptowereld beïnvloeden. Deze uitspraken zullen de manier waarop we effecten in de cryptomarkt definiëren en verhandelen, mogelijk veranderen. De uitkomst kan een juridisch precedent scheppen dat de toekomst van de crypto-industrie vormt

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen