cryptocurrency-2922058_1920
Nieuws

Slechts 8% van gemixte cryptocurrency-munten gekoppeld aan illegale activiteiten

Er is onderzoek gedaan naar de fondsen die naar cryptocurrency-mixers worden verzonden. Hieruit blijkt dat fondsen die zijn gestolen of op andere illegale manier zijn verkregen slechts 8.1% van alle fondsen die naar cryptocurrency-mixers worden verstuurd vertegenwoordigen.


Privacydoeleinden

De cryptocurrency-mixdiensten worden voornamelijk gebruikt door adressen die afkomstig zijn van cryptocurrency exchanges. Dit geeft aan dat dat dit type fondsen voornamelijk worden gebruikt voor privacydoeleinden. Eerder werd altijd gedacht dat een groot gedeelte werd gebruikt voor illegale activiteiten.


Cryptocurrency mixers

Volgens Chainalyse, die hier tevens onderzoek naar heeft gedaan, is 40% van alle fondsen op cryptocurrency-mixers afkomstig vanuit exchanges. Slechts 2.7% is afkomstig van het darknet.

Hiernaast komt een aanzienlijk deel van de fondsen op deze mixers van andere mixdiensten. De reden hierachter is dat deze methode een extra laag van verdoezeling toevoegen, wat het nog moeilijker maakt om de sporen te vinden.

Voor illegale activiteiten blijven deze geanonimiseerde diensten echter de primaire bestemming. Dit vanwege het feit dat er geen ‘Know-Your-Customer’ (ofwel KYC) proces aan deze diensten is gekoppeld.


Meer weten

Wil je hier nou meer over weten, dan kun je de webinar “Cryptocurrency-Typologies: What You Should Know About Who’s on the Blockchains” hier terugvinden.