Ethereum (ETH)
Blockchain, Ethereum

Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum

Societe Generale, de op 2-na-grootste bank in Frankrijk, heeft aangekondigd dat zij met succes haar eerste digitale groene obligatie heeft uitgegeven. De obligatie, ter waarde van 10 miljoen euro (ongeveer $11 miljoen), is uitgebracht als een Security Token op de openbare Ethereum-blockchain. Dit baanbrekende nieuws werd bekendgemaakt op 30 november en markeert een belangrijke stap in de integratie van blockchain-technologie in de financiële sector.

Groene status en bestemming van opbrengsten

De groene obligatie, geregistreerd door Forge, een dochteronderneming van Société Générale, heeft een looptijd van drie jaar. De term ‘groen’ duidt op het specifieke doel van de opbrengsten, die zullen worden ingezet voor financiering of herfinanciering van producten en bedrijven die vallen onder de categorie Eligible Green Activity (ESG). Hiermee toont Societe Generale haar betrokkenheid bij duurzame en milieuvriendelijke investeringen.

Transparantie door digitale infrastructuur

Een opvallend kenmerk van de digitale groene obligatie is de transparantie die wordt geboden door de digitale infrastructuur. Met behulp van het slimme contract van de obligatie hebben emittenten en beleggers 24/7 toegang tot gegevens over de CO2-voetafdruk. Dit stelt hen in staat om de CO2-uitstoot van hun effecten op de financiële infrastructuur nauwkeurig te meten, waarmee Societe Generale een stap zet in de richting van duurzaamheidstransparantie.

Innovatieve afwikkelingsopties

Een andere opvallende innovatie in de obligatie is de technische optie voor beleggers om effecten on-chain af te wikkelen via de EUR CoinVertible. Deze stablecoin, uitgegeven door Forge in april 2023, is gekoppeld aan de euro. Societe Generale anticipeert duidelijk op de opkomende golf van digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) met deze optie. In hun verklaring benadrukken ze:

“Terwijl er wordt geëxperimenteerd met oplossingen van de Central Bank Digital Currencies (CBDC), demonstreert dit panel van afwikkelingsmethoden de grote mogelijkheden van SG-FORGE bij het leveren van een volledig spectrum aan on-chain diensten.”

Voortdurende betrokkenheid in de cryptosector

Societe Generale heeft in het verleden haar betrokkenheid in de cryptosector laten zien door euro-obligaties uit te geven op de Ethereum-blockchain en beveiligingstokens op de Tezos-blockchain. Ook stelde de bank Dai stablecoin-leningen voor in ruil voor obligatietokens. In juli 2023 verkreeg Forge de hoogste toegangslicentie voor cryptodiensten in Frankrijk, waarmee het bedrijf een pioniersrol vervult in de adoptie van blockchain-technologie binnen de financiële sector.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen