pepe the frog
Altcoin

Solana memecoin schiet PEPE voorbij na stijging van 370%

De op Solana gevestigde memecoin Bonk (BONK) is de op twee na grootste memecoin van de markt geworden, nadat het PEPE voorbijgeschoten is. BONK wist in 30 dagen tijd een stijging van 370 procent neer te zetten, waarmee de market cap naar 762 miljoen dollar groeide.

Als BONK op deze snelheid doorzet, dan heeft het ook een kans om Shiba Inu en Dogecoin, de onbetwiste koningen van de memecoin-markt, aan te vallen.

20 miljard aan memecoins

Toch zijn de market caps van Dogecoin en Shiba Inu nog lang niet in het zicht voor BONK. Shiba Inu kent een market cap van ongeveer 6 miljard dollar, terwijl Dogecoin een marktwaarde van 14,4 miljard dollar mag opschrijven.

De stijgingen van BONK kunnen worden toegeschreven aan meerdere factoren, waaronder het feit dat de memecoin is genoteerd aan beursplatformen als Binance en KuCoin.

Verder is BONK ook op de markt voor derivaten enorm populair, wat betekent dat handelaren veel long- en shortposities openen op de munt. Wat dat betreft is BONK vooral populair als middel voor speculatie, waarmee het perfect in het rijtje van Shiba Inu, Dogecoin en PEPE past.

Wanneer lanceerde BONK?

BONK lanceerde op 29 december 2022 en is wat dat betreft nog een hele jonge memecoin. In de eerste week na de lancering schoot de koers al met 3.766 procent omhoog, ondanks dat de markt op dat moment niet in de meest vrolijke stemming zat.

Destijds was immers pas net bekend dat FTX met de tegoeden van zijn klanten had gespeeld en zagen we een paar weken eerder de Bitcoin koers van 15.500 dollar, wat waarschijnlijk de bodem van de afgelopen bearmarkt was.

Tenzij we nu natuurlijk verder dalen en een volgende episode van de bearmarkt krijgen die de Bitcoin koers verder omlaagdrukt, maar die kans lijkt klein.

Zeker als je bedenkt dat de Spot Bitcoin ETF op het punt van lanceren staat in de Verenigde Staten, er een volgende Bitcoin halving aankomt in april en de Amerikaanse centrale bank binnenkort waarschijnlijk begint met het verlagen van de rente.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BONK of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen