inflatie
Bitcoin

Spanning stijgt: Bitcoin wankelt vlak voor cruciale FOMC beslissing

Bitcoin worstelt om zijn positie boven de kritieke grens van $40.000 te behouden, wat de onzekerheid op de cryptomarkten verhoogt, zelfs te midden van het aanhoudende vertrouwen onder langdurige investeerders.

Toenemende volatiliteit door CPI-gegevens en FOMC-vergadering

De recente onrust op de cryptomarkt is mede veroorzaakt door de nieuwe data van de Amerikaanse Consumentenprijsindex (CPI) en de verwachtingen rondom de aanstaande beslissing van het Federal Open Market Committee (FOMC). Deze factoren hebben geleid tot een toename in de prijsvolatiliteit van Bitcoin in de afgelopen week.

De CPI-cijfers kwamen overeen met de marktverwachtingen en zorgden voor enige opluchting door een daling van de Amerikaanse inflatie naar 3,1% aan te tonen. Deze ontwikkeling geeft Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell de gelegenheid om op 13 december tijdens de FOMC-vergadering een update te geven over de economische vooruitzichten.

Zwakte van Bitcoin signaleert gevoelige markt

De koers van Bitcoin heeft de afgelopen 24 uur een aanzienlijke daling doorgemaakt, wat wijst op een forse correctie binnen de cryptomarkt. Deze neergang kwam niet onverwacht, aangezien investeerders al voorzichtigheid betrachtten met het oog op aanstaande economische aankondigingen.

Bitcoin kreeg te maken met een scherpe daling van zo’n 8%, waarbij de waarde even de $40.400 grens bereikte. De verkoopgolf, aangevoerd door Aziatische handelaren, leidde tot significante liquidaties – met de opheffing van meer dan $197 miljoen aan long posities en $8,23 miljoen aan short posities.

In contrast met de bewegingen van Bitcoin liet Wall Street een licht positieve trend zien, met kleine winsten voor de grote indices – de S&P 500 klom met 0,1%, de Dow Jones Industrial Average met 0,2% en de Nasdaq Composite met 0,1%.

Verwachting: Rentetarieven zullen stabiel blijven

Er heerst een algemene verwachting dat de centrale bank de rentetarieven binnen de doelstelling van 5,25 tot 5,50% zal houden, gezien de huidige marktsentimenten.

Het recente beleid van het Federal Open Market Committee (FOMC), dat besloot de rentetarieven tijdens de vergaderingen in november en september ongewijzigd te laten, versterkt deze prognose.

Conclusie

Terwijl Bitcoin op onstabiele grond balanceert, net boven de $40.000 in afwachting van de FOMC-vergadering, bevindt de cryptomarkt zich op een cruciaal kruispunt.

De onrust is te wijten aan een samenloop van factoren, waaronder toegenomen volatiliteit, scepsis onder beleggers en de naderende invloed van de aanstaande besluiten van het FOMC.

Handel €10.000 gratis en krijg 20 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen