Ethereum

Spiderman NFT wordt voor 12.75 ETH verkocht

Er is een unieke tekening van Spiderman verkocht voor maar liefst 12.75 Ethereum (ETH). Dit komt neer op ongeveer $25.000, of bijna €21.000. De tekening is door de Marvel-striptekenaar Adam Kubert getekend en is omgezet in een NFT. NFT’s lijken hierdoor steeds populairder te worden.


25 unieke kunstwerken als NFT

In totaal heeft Kubert maar liefst 25 unieke kunstwerken omgezet in NFT’s, afkomstig van verschillende Marvel-artiesten. Via het online NFT-platform Portion.io worden de NFT’s naar verluidt verhandeld. Gebruikers van dit platform kunnen naar verluidt zelf kunst maken en deze vervolgens veilen via de blockchain van ETH.

Ook Portion.io heeft inmiddels de samenwerking tussen Marvel en hun aangekondigd. Hierover zei het team het volgende: “Wij zouden graag willen aankondigen dat professionele Marvel-artiesten hebben besloten om Portion.io hun thuis te maken, en ongeveer 25 unieke Marvel-stukken zullen uitbrengen op het Portion.io-platform. De eerste golf van artiesten zijn Dan Panosian, Matteo Scalera, Dave Johnson, Andy Kubert, Adam Kubert en Eric Canete.”

Hiermee maken ze direct bekend dat een aantal grote Marvel-artiesten een bijdrage hebben geleverd aan deze collectie NFT’s.


Extra bonussen

De aanschaf van een aantal van deze NFT’s zal naar verluidt nog een aantal extra bonussen met zich meebrengen voor potentiële kopers. Hierbij kan gedacht worden als de originele fysieke tekeningen, of aan ondertekende fysieke stripboeken. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de NFT’s aanzienlijk populairder worden, aangezien fysieke en ondertekende stripboeken aantrekkelijk kunnen zijn voor verzamelaars. De prijs ervan zou hiermee mogelijk opgedreven kunnen worden. Het is echter nog niet bekend of dit daadwerkelijk het geval zal gaan zijn.

Het team van Portion gelooft echter in een rooskleurige toekomst voor NFT’s. Zij verwachten dan ook dat in de komende jaren steeds meer (zeldzame) traditionele kunstwerken zullen worden omgezet in NFT’s. Hun platform zou hiervan kunnen profiteren, waardoor iconische kunst en digitale duurzaamheid op één plek samenkomen. NFT’s lijken dan ook erg populair te zijn geworden in de afgelopen periode. Zo werd eerder deze maand bekend dat er in slechts 4 dagen tijd voor $10 miljoen aan NFT’s verkocht waren van Hashmasks. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Ook heeft YouTube-bokser Logan Paul een NFT Pokémon-versie van zichzelf gemaakt. Dit als onderdeel van zijn zelfpromotiecampagne. Ben jij benieuwd hoe dit precies in elkaar zit? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.