Elon musk
Blockchain

Tech-Giganten in de Ring: Mark Zuckerberg tegen Elon Musk

Mark Zuckerberg, oprichter van Meta, en Elon Musk, eigenaar van Twitter en CEO van Tesla, zouden mogelijk een “kooigevecht” kunnen hebben.

Zuckerberg, met zijn training in Braziliaanse jiu-jitsu, wordt gezien als favoriet met 77% kans om te winnen. Dit conflict is echter niet de eerste keer dat deze miljardairs in botsing zijn gekomen; eerder was het over kunstmatige intelligentie.

Zuckerberg favoriet in “Kooiwedstrijd” tegen Musk

Mark Zuckerberg, de oprichter en CEO van Meta, heeft zich ontpopt als een duidelijke favoriet onder gokliefhebbers in een voorgestelde “kooiwedstrijd” met Elon Musk, de eigenaar van Twitter en CEO van Tesla.

In de afgelopen twee dagen hebben sportweddenschapskantoren en odds-providers voorlopige kansen vrijgegeven voor het gevecht tussen deze twee invloedrijke miljardairs, nadat Musk de uitdaging in mixed martial arts aankondigde.

Als het gevecht daadwerkelijk plaatsvindt, geeft Oddspedia, een platform dat de kansen van verschillende bookmakers verzamelt, aan dat Zuckerberg, die getraind is in Braziliaanse jiu-jitsu, een kans van 77% heeft om als winnaar uit de strijd te komen.

Een weddenschap van één dollar op Zuckerberg zou mogelijk $1,20 kunnen opleveren als hij als winnaar uit de kooi tevoorschijn komt, terwijl een weddenschap op Musk tot $4,00 kan uitbetalen indien hij zegeviert.

Mark Zuckerberg wordt sterk getipt als de grote favoriet – Bron: Oddspedia

Een clash tussen Jiu Jitsu en straatgevechten

Mark Zuckerberg, die met zijn lengte van 1,70 meter enigszins benadeeld is, heeft sinds september een reputatie opgebouwd als beoefenaar van jiu jitsu. In mei heeft hij opmerkelijke prestaties geleverd door zowel eerste als tweede plaats te behalen in twee jiu jitsu-toernooien binnen de lichtgewicht divisie voor de witte band.

Zijn voortgang heeft zelfs positieve reacties opgeleverd van enkele invloedrijke persoonlijkheden binnen het Ultimate Fighting Championship, waaronder de directeur van UFC, Dana White, en voormalig UFC-vedergewicht- en lichtgewichtkampioen Conor McGregor.

Op online platforms circuleren verschillende video’s waarin Zuckerberg te zien is tijdens zijn trainingsessies.

Aan de andere kant wordt ernaar verluidt gezegd dat Musk een imposanter postuur heeft en een lengtevoordeel geniet van 188 cm. Wat betreft zijn fysieke aanleg voor gevechten valt er verder niet veel te zeggen; echter heeft Musk onlangs verklaard dat hij in Zuid-Afrika, waar hij opgroeide, betrokken was bij “echte hardcore straatgevechten”.

Daarnaast heeft hij onlangs ook gepost dat hij elke ochtend een donut eet en “nog steeds leeft”, als dat van enige betekenis zou zijn.

“Ik heb een fantastische beweging genaamd ‘De Walrus’, waarbij ik boven op mijn tegenstander ga liggen en niets doe,” grapte Musk in een tweet van 22 juni.

Titanengevecht: Musk versus Zuckerberg over AI en meer

Op 21 juni ontstond er voor het eerst sprake van een potentieel fysiek conflict tussen Musk en Zuckerberg, toen Musk verklaarde dat hij bereid zou zijn om de arena te betreden met de oprichter van Meta.

Vervolgens reageerde Zuckerberg kort daarna op Instagram met de woorden “Send me location”, een bekende uitdrukking die oorspronkelijk werd geïntroduceerd door voormalig UFC-lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov.

Zuckerbergs reactie op Instagram op de tweet van Musk. Bron: The Verge

Ondanks de hooggespannen verwachtingen, is er een algemene consensus onder velen dat de daadwerkelijke uitvoering van het gevecht onwaarschijnlijk is, hoewel dit niet de eerste keer is dat Musk en Zuckerberg in conflict met elkaar zijn geraakt.

In 2017 waren deze twee miljardairs verwikkeld in een gepassioneerd debat over kunstmatige intelligentie en de implicaties ervan voor de toekomst.

Volgens verslagen heeft Zuckerberg, die een optimistischer standpunt inneemt, verbaal kritiek geuit op degenen die geloven dat kunstmatige intelligentie het potentieel heeft om “apocalyptische scenario’s” te creëren – situaties die zouden kunnen leiden tot het uitsterven van de mensheid of zelfs de totale uitroeiing van het leven op aarde.

Musk reageerde daarop en verklaarde:

“Ik heb hierover met Mark gesproken. Zijn begrip van het onderwerp is beperkt.”