Manama City Bahrein
Blockchain

Telecomoperator in Bahrein gaat crypto-betalingen accepteren

Klanten van de telecomprovider Stc Bahrein kunnen hun rekeningen nu ook in crypto betalen. Hiervoor is het telecombedrijf een samenwerking aangegaan met de betalingsaanbieder ‘Eazy Financial Services’.

Eerste in regio

Met de acceptatie van crypto als betaalmiddel is de telecomoperator van Bahrein naar verluidt de eerste in de regio. In een verklaring maakte het bedrijf bekend dat dit nu kan door een samenwerking met Eazy Financial Services. Iedereen die dat wil zou hun rekeningen bij de telecomprovider nu kunnen betalen door er een Binance-wallet aan te koppelen.

De CEO van het telecombedrijf, Nezar Banabeela, zei het volgende in een reactie over de nieuwe samenwerking:

Snelle digitalisering over de hele wereld transformeert alle aspecten van ons leven en betalingen zijn hierin het meest cruciale element. Van online winkelen en video’s streamen tot geldovermakingen, bijna elke digitale activiteit is afhankelijk van een betalingssysteem.

Crypto-betalingen wellicht de toekomst

Volgens Banabeela is de acceptatie van crypto ook de volgende stap om “de sterke focus van Stc Bahrain op het bevorderen van de fintech-sector van Bahrein als digitale enablers van wereldklasse” aan te tonen. De CEO van het telecombedrijf is van mening dat crypto de toekomst van betalingen is en wil hierom het crypto-proces op hun platform naadloos maken.

De CEO van Eazy Financial Services gaf op zijn beurt aan dat door de samenwerking crypto nu als veilig betaalmiddel kan worden gebruikt, maar wel op een “gereguleerde, veilige en extreem snelle manier”. Naar verluidt nam Binance Bahrein het initiatief. Verwacht wordt dat het een bijdrage levert aan de acceptatie van crypto in het rechtsgebied.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen