Zuid korea
Altcoin

Terra getuigen slaan onderzoek over vanwege ‘paniekstoornis

Verschillende getuigen zijn niet komen opdagen bij de recente parlementaire onderzoeken in Zuid-Korea over de ineenstorting van Terra.

Zo kwam Kim Seo-joon, de CEO van risicokapitaalbedrijf Hashed en een vroege investeerder in Terra, niet opdagen als getuige voor een hoorzitting van de Politieke Commissie van de Koreaanse Nationale Vergadering, zo blijkt uit een lokaal nieuwsbericht.

Seo-joon was één van de zes getuigen die werden opgeroepen om de omstandigheden die leidden tot de ineenstorting van Terra in mei van 40 miljard dollar beter te onderzoeken. In een verklaring liet hij weten waarom hij niet gekomen was.

Hij schreef dat hij na het Terra-incident onder extreme stress stond en zijn gezondheid verslechterde. Hij moet stabiliseren en is daarom niet gekomen. De brief beweert ook dat Seo-joon lijdt aan “angst” en “paniekstoornis”.

Hij voegde een medisch certificaat bij waarin hij bevestigt dat hij sinds 29 juli psychiatrische behandeling krijgt, onder extra stress staat en op dit moment absoluut emotionele stabiliteit nodig heeft.

Ook andere betrokkenen komen niet opdagen door ‘paniekstoornis’

Op 14 maart selecteerde het Politieke Comité een aantal belangrijke mensen die ze wilden ondervragen. Dit zijn functionarissen Kim Seo-joon (CEO van Hashed), Shin Hyun-sung (directeur Chai Holdco), voormalig Bithumb Korea-voorzitter Lee Jung-hoon, Kang Jong-hyun (aandeelhouder Bithumb) en Lee Seok- woo (CEO Dunamu).

Lee Jung-hoon heeft ook een verklaring waarom hij niet is verschenen op de vergadering van de National Assemblee van 6 juni. De voormalige Bithumb-voorzitter zei dat hij ook een paniekstoornis had en zei verder dat hij niet langer betrokken is bij het beheer van Bithumb.

Do Kwon wordt nog altijd gezocht

Het onderzoek naar Terraform Labs is nog altijd in volle gang. Er is echter één groot probleem. De hoofdrolspeler in dit verhaal is met de noorderzon vertrokken.

In september kwamen er krantenkoppen naar voren dat een Zuid-Koreaanse rechtbank een arrestatiebevel had uitgevaardigd tegen Terra oprichter Do Kwon wegens vermeende schending van de kapitaalmarktregels. Niemand weet echter waar Kwon zich schuil houdt.

In september plaatste het wereldwijde politienetwerk Interpol Do Kwon dan ook op een rode lijst. Do Kwon zelf ontkent echter dat hij zich schuil houdt.

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen