Terra, Luna
Altcoin

Terra-oprichter Do Kwon lijkt LUNA te gebruiken voor eigen gewin

Terra-oprichter Do Kwon ligt onder vuur sinds het Terra-netwerk eerder dit jaar crashte. Kwon, die nu is gevraagd zijn paspoort in te leveren, heeft gezegd dat hij niet op de vlucht is. De oprichter heeft ook alle beschuldigingen ontkend dat hij geprobeerd heeft Bitcoin uit de schatkist van de LUNA Foundation Guard te halen.

Do Kwon onder vuur

Na de ineenstorting van het Terra-netwerk daalde de prijs van diens LUNA token tot nul. Investeerders eindigden met miljarden dollars aan verlies. In een poging om degenen die geld verloren hebben te compenseren, werd de nieuwe Terra LUNA-token aangeboden. Het Terra-team had gedurende deze fase gezegd dat het geen van de tokens voor zichzelf zou houden. Maar het lijkt er echter op dat dit niet het geval is.

Op Twitter laten Terra-klokkenluider FatManTerra en anderen namelijk weten dat Do Kwon geld heeft verplaatst via LUNA. De cryptocurrency die sinds de lancering slecht presteerde, zou naar honderdduizenden crypto exchanges zijn gestuurd.

Jaewoo Cho deelde middels een screenshot meerdere transacties die naar verluidt vanaf het Terra-adres van Do Kwon zijn verzonden. In totaal zijn er 523.390 LUNA-tokens verplaatst. Deze tokens zijn uiteindelijk naar Binance gestuurd.

Daar bleef het echter niet bij, want Do Kwon was niet de enige die via LUNA uitbetaald zou krijgen. De LUNA Foundation Guard werd ook beschuldigd van het sturen van duizenden LUNA naar Binance.

Als deze informatie correct is, hebben de autoriteiten mogelijk al die tijd het verkeerde spoor gevolgd. De Zuid-Koreaanse autoriteiten hadden 40 miljoen dollar in Bitcoin bevroren op twee crypto exchanges die naar verluidt van de oprichter waren. Echter beweerde Kwon dat deze hoeveelheid Bitcoin niet van hem was.

Kan Terra (LUNA) overleven?

Terra LUNA heeft het sinds de lancering 5 maanden geleden niet makkelijk gehad. Het kwam op de markt met een prijs die boven de $7 lag. Echter heeft het sindsdien veel waarde verloren. Het handelt nu net boven de 2 dollar. Dit is een daling van 66% sinds de lancering, wat heeft geleid tot vragen in de gemeenschap over de toekomst van de digitale asset.

Echter doet LUNA het niet slecht in vergelijking met anderen die tijdens deze bearmarkt tot 90% zijn gedaald. De komende weken zullen belangrijk zijn om te bepalen of LUNA kan overleven.

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen