Stablecoin

Tether paseert $10 miljard; concurrerende stablecoins blijven achter

Tether (USDT) heeft volgens de cryptocurrency-marktgegevensaggregator ‘Messari‘ voor het eerst de $10 miljard-grens overschreden.


Enorme jaarlijkse groei

Hierdoor is Tether nu één van de 3 crypto-activa met 11 cijfers. Ethereum en Bitcoin hebben deze grens ook al gepasseerd. Hiermee toont Tether een jaarlijkse groei aan van bijna 145%. Aan het begin van 2020 vertegenwoordigde Tether namelijk nog 4.1 miljard.

Niet alle gegevensaggregators zijn het echter met elkaar eens. Zo wordt de kapitalisatie van Tether door bijvoorbeeld CoinMarketCap en CoinGecko geschat op iets meer dan 9 miljard, bijna 10% lager dan Messari.


Circa 10x zo groot als één-na-grootste stablecoin

Na Tether (USDT) is Circle’s USD Coin (USDC) de grootste stablecoin wanneer gekeken wordt naar marktkapitalisatie. Alhoewel ook deze stablecoin een enorme groei mee heeft gemaakt dit jaar, namelijk van circa $450 miljoen naar iets meer dan $930 miljoen, blijkt dat deze stablecoin nog een enorme stap heeft te maken om de grootste stablecoin te worden, zo is Tether’s USDT namelijk ruim 10x zo groot als USDC.

Toch moet USDC niet onderschat worden. De stablecoin die in oktober 2018 gelanceerd is, is momenteel het 18 grootste crypto-activum algemeen. Het is hiermee zeker geen klein crypto-project.


Stablecoins krijgen steeds meer voet in de grond

Stablecoins lijken steeds meer tractie te krijgen in de gehele crypto-wereld. Dit is ook niet geheel onlogisch, want stablecoins kunnen worden ingezet om wereldwijde betalingen te verrichten in slechts fracties van seconden. Een ander voordeel is dat de volatiliteit van deze munten minder is dan bijvoorbeeld Ethereum, dit komt omdat fiat-valuta’s gekoppeld zijn aan deze digitale munten. Het is dan ook voor het bedrijfsleven een goede optie.

Onlangs werd bekend dat er een door de Canadese Dollar (CAD)-ondersteunde stablecoin zou zijn gelanceerd. Gisteren werd bekend dat er door een samenwerking tussen Binance en Tokocrypto een nieuwe stablecoin gelanceerd is met de Indonesische Roepia als fiat-valuta. Dit is naar verluidt de eerste stablecoin die aan deze fiat-valuta gekoppeld is. Benieuwd naar dit onderwerp? Check dan even dit artikel. Dit toont aan dat een steeds groter aantal stablecoins, met een steeds groter aantal fiat-valuta’s de crypto-markt opkomt. Dit zou een positief effect kunnen hebben voor de adoptie van cryptocurrencies als geheel.