tezos
Altcoin

Tezos prijs stijgt met 35% na aankondiging van Ubisoft

De Tezos koers is in de afgelopen 24 uur met meer dan 35% gestegen. De enorme koersstijging wordt veroorzaakt door de aankondiging van Ubisoft. Het bedrijf gaat de eerste grote uitgever worden die in-game NFT’s gaat maken. En, aangezien Tezos de blockchain-partner van Ubisoft is, is de prijs van het project flink gestegen.


Tezos prijs stijgt met 35 procent

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XTZ token rond de $5,53. Dit terwijl de Tezos koers een dag geleden nog rond de $4,18 lag. Dat betekent dat de Tezos prijs in 1 dag tijd met 35% is gestegen.


Hoe werkt de intergratie van NFT’s?

Ubisoft, de maker van de games Assassin’s Creed en Prince of Persia, heeft aangekondigd dat het nieuwe Ubisoft Quartz-platform spelers in staat stelt om in-game items te kopen en te winnen die worden geslagen als Tezos NFT’s. De NFT’s zullen voor het eerst verschijnen in de game: ‘Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint’.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

De integratie van NFT’s zou het gevoel van verbondenheid van spelers in games kunnen vergroten. Ook zou het de basis kunnen leggen tussen games en secundaire markten om te profiteren van zeldzame items.

Veel analisten verwachten dat NFT’s in de gamewereld heel erg groot gaan worden. Het is dan ook niet gek dat de Tezos prijs flink is gestegen na de aankondiging van Ubisoft. Ook kwam er onlangs naar buiten dat de Tezos blockchain de energie-efficiëntie per transactie met 70% of meer had verhoogd. Kortom, het kost veel minder energie om XTZ tokens te verzenden of andere transacties op het netwerk uit te voeren, zoals het kopen van NFT’s, dan vroeger. Dat zou een deel van de kritiek van gamers moeten wegnemen dat NFT’s slecht zijn voor het milieu omdat ze de onnodige productie van elektriciteit nodig hebben om op te wekken.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk