tezos
NFT

Tezos ziet stijging transacties door stijgende NFT-vraag

In de afgelopen 12 maanden heeft het netwerk van Tezos een indrukwekkende groei meegemaakt. Zowel het aantal transacties op het netwerk als slimme contracten zijn flink gegroeid ten aanzien van een jaar eerder.


Aantal transacties in jaar tijd vervijfvoudigd

Volgens een rapport afkomstig van Coin Metrics zou het aantal transacties op het Tezos-netwerk gestegen zijn tot meer dan 50.000 per dag. In januari van 2021 lag dit aantal transacties nog op circa 10.000. Het netwerk heeft hierdoor in één jaar tijd een vervijfvoudiging gezien van het aantal transacties.

Hiernaast merkte het rapport op dat NFT-platforms een grote aandrijvingsfactor waren voor de groei. Inmiddels heeft de wereldwijde game-ontwikkelaar Ubisoft zijn Tezos-ondersteuning bekend gemaakt voor gaming gerelateerde NFT’s.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Andere groeifactoren

Ook zijn er uiteraard nog andere groeifactoren. Zo kent Ethereum (ETH), de grootste altcoin, momenteel erg hoge netwerkkosten. Dit heeft onder andere NFT-creators en -kopers naar andere netwerken gebracht, zoals die van Tezos. Tezos kent dan ook enkele grote voordelen voor deze NFT-creators en -kopers. Zo zijn de netwerkkosten minder dan een cent en zou het netwerk tevens koolstofneutraal zijn.

Dit laatste is in het afgelopen jaar een groot onderwerp geworden binnen de gehele crypto-industrie. Het is een veelbesproken onderwerp, waarbij de crypto-impact op het milieu belangrijk is. Tezos is met deze reden in het achterhoofd, net als diverse andere netwerken, aangeprezen als een alternatief om de milieu-zorgen weg te nemen.

Tevens heeft het aantal actieve wallets op het netwerk nieuwe recordhoogtes bereikt naar inmiddels meer dan 45.000. Ook het aantal actieve smart contract-adressen is in het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd, van minder dan 200.000 naar meer dan 600.000. Tot slot is het aantal dagelijkse transacties op het Tezos-netwerk gestegen van circa 40.000 naar meer dan 250.000 over het afgelopen jaar. Tezos heeft hiermee een indrukwekkend jaar gehad in 2021. Waar de NFT-trend lijkt aan te houden, wordt verwacht dat deze groei nog even aanhoudt.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk