Huobi Exchange
Exchange

Token van Bitcoin Exchange Huobi stijgt met 18 procent

De waarde van Huobi’s token is met ongeveer 18 procent gestegen na het nieuws dat er nieuwe investeringen zijn gedaan op de crypto exchange

Kapitaalinjectie en overname

De oprichter van Huobi, Leon Li Lin, heeft onlangs zijn belang in het bedrijf verkocht aan About Capital. About Capital is een in Hongkong gevestigd vermogensbeheer bedrijf. Deze overname ging gepaard met de belofte van meer investeringen.

Volgens een blogpost op de website van het bedrijf zal Huobi door de verhuizing een kapitaalinjectie krijgen in zijn marge- en risicovoorzieningsfonds. Daarnaast ontving het wereldwijd strategisch advies van het bestuur.

Door de overname zal het bedrijf ook een reeks nieuwe internationale merkpromotie en bedrijfsuitbreidingsinitiatieven ondergaan.

Hoewel de overname betekent dat Leon Li Lin de controle over het bedrijf zal verliezen, zal dit geen invloed hebben op Huobi’s kernactiviteiten en bedrijfsmanagement teams.

Ondanks dat het niet beschikbaar is voor gebruikers in de VS of China, is Huobi nog steeds een van de meest populaire cryptocurrency exchagen ter wereld. Volgens CoinGecko is Huobi momenteel de achtste grootste crypto exchange, met meer dan 465 miljoen dollar aan volume.

Huobi bereidt zich voor op het volgende hoofdstuk

About Capital was lang niet de enige partij die het bedrijf van Lin wilde overnemen. Recente rapporten suggereren dat FTX-oprichter Sam Bankman-Fried en Tron-oprichter Justin Sun tot de geïnteresseerde potentiële kopers behoorden. De waardering voor Li’s aandeel zou tussen de 2 miljard dollar en 3 miljard dollar waard zijn. Echter liep het de afgelopen maanden niet allemaal van een leien dakje voor de exchange.

HUSD, een door het bedrijf aangeboden stablecoin die geacht wordt gelijk te blijven aan de Amerikaanse dollar, daalde op een gegeven moment bijna 15% ten opzichte van de beoogde 1 dollar prijs. Het bedrijf beweerde dat het probleem werd veroorzaakt door een liquiditeitsprobleem op korte termijn, als gevolg van een tijdsverschil in bankuren.

Huobi heeft bovendien de selectie van tokens die het aanbiedt teruggebracht. Dit is een onderdeel van haar plannen om beter in lijn te liggen met de wereldwijde regelgevingskaders. Het gaat hier onder andere om Dash (DSH), Decred (DCR), Firo (FIRO), Monero (XMR), Verge (XVG), Zcash (ZEC) en Horizen (ZEN).

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen