crash
Ethereum

Token van het Ethereum Staking platform Lido Finance dondert naar beneden

De token van Lido Finance (LDO) heeft plotseling 10 procent van zijn waarde in moeten leveren. Die daling vertegenwoordigt de grootste koersval binnen de top 100 van cryptocurrency’s op de markt. Op het moment van schrijven noteert LDO een koers van 1,74 dollar en is daarmee in de afgelopen 24 uur 11,55 procent verloren.

Wat is Lido Finance?

De daling van LDO komt nadat het enthousiasme om Ethereum te staken op de nieuwe Proof-of-Stake blockchain is afgenomen. Lido Finance is een staking-platform waarop het mogelijk is om Ethereum, Polygon, Solana en andere Proof-of-Stake munten te staken. Vanaf de lancering in december 2020 geeft Lido Finance een rendement van 3,8 procent op het staken van Ethereum. Wat Lido Finance zo eenvoudig maakt is dat je niets hoeft te doen, behalve de token daar vastzetten.

Het gave aan staking bij Lido Finance is dat je in ruil voor het staken van je Ethereum een andere token terugkrijgt. Die token vertegenwoordigt een synthetische versie van jouw Ethereum stake. Zo is het mogelijk om jouw stake te verkopen, voordat de nieuwe Ethereum blockchain daadwerkelijk gelanceerd is. Daarom noemt Lido Finance het staken ook wel Liquid Staking.

Flinke terugval in Ethereum staking

Dune Analytics onthult dat het aantal Ethereum dat afgelopen week in Lido Finance is geparkeerd slechts 33.204 bedraagt. Dat staat in schril contrast met de hoogtepunten van maart en april van dit jaar. In die periode werd er in negen van de tien weken tenminste 237.000 Ethereum bij Lido Finance ondergebracht.

Lido Finance wordt langzaam maar zeker ingehaald door gevestigde namen binnen de industrie. Sinds 9 mei heeft Lido Finance 50.000 nieuwe stakers mogen verwelkomen, terwijl Coinbase er 131.000 binnenhaalde, Kraken 98.000 en Binance 59.000. Ondanks dat heeft Lido Finance nog altijd een marktaandeel van 30,88 procent.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen