Bitcoin

Tom Lee: Bitcoin zal eerder 40.000 bereiken dan Dow Jones

Bitcoin (BTC) zal 40.000 bereiken voordat de Dow Jones dat doet. Dit voorspeld crypto analist Tom Lee.

In een interview met CNBC, dat op 10 februari plaatsvond, zei Tom Lee dat hoewel de Dow Jones de 30.000 punten gaat behalen voordat Bitcoin de $30.000 bereikt het voor 40.000 een compleet ander verhaal is. Hij denkt dat de Bitcoin eerder $40.000 dollar waard is dan dat de Amerikaanse beurs de 40.000 punten behaald.


Ik zou niet kiezen voor de Dow Jones

Op dit moment heeft de Dow Jones 29.280 punten, wat haar hoogste punt ooit is. De Bitcoin koers ligt vandaag rond de $9.855 dollar. De koers is iets teruggezakt nadat het een vijfmaandelijks hoogtepunt van $10.150 dollar bereikte dit weekend.

Lee vertelde in het interview het volgende:

“Als ik moet zeggen wat als eerst de 30.000 bereikt, zou ik Dow Jones zeggen. Echter, als ik moest zeggen wat eerst de 40.000 bereikt dan zou ik zeker niet de Dow Jones kiezen…”

De presentatrice, Kelly Evans, reageerde en zei: “Ja, hij zei net dat hij denkt dat Bitcoin dit jaar kan verdrievoudigen en eerder bij de 40k is dan de Dow Jones.”


Misplaatst optimisme

Op 30 januari dichtte de crypto analist Bitcoin ook al een grote toekomst toe. Hij voorspelde toen dat de koers dit jaar zeker kan gaan verdubbelen. Hij vertelde dat het doorbreken van de 200-daagse voortschrijdend gemiddelde een zeer positief teken is en dat het een signaal is dat de munt nog veel verder gaat stijgen.

Echter, de voorspelling werd door verschillende analisten betwist. De critici omschreven de voorspelling als ‘misplaatst optimisme’.

Of het misplaatst optimisme is of niet, Bitcoin is het jaar 2020 enorm goed begonnen. De prijs is dit jaar al met zo’n 36 procent gestegen en heeft zelfs even de $10.000 grens doorboord. De vraag is nu of de koersstijging door zal zetten, of dat de critici gelijk krijgen en de prijs in gaat zakken.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen